Θρίλερ με τις Δημαιρεσίες: Κατεβάζει Πασχαλιά ο Τσαμασλής για ν΄ αποφευχθεί το κάζο

Θρίλερ με τις Δημαιρεσίες: Κατεβάζει Πασχαλιά ο Τσαμασλής για ν΄ αποφευχθεί το κάζο

Φοβερή ανατροπή παρατηρείται λίγες ώρες πριν την εκλογή του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού, μέσω των δημαιρεσιών εκλογών, όπως είναι γνωστές.

Αυτό που φαινόταν σχεδόν βέβαιο (η πρόταση της συμπολίτευσης για τον Σπύρο Αδαμίδη), τελικά, δεν μπορεί να περάσει, διότι δεν βγαίνουν τα “κουκιά”. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (επί πέντε έτη) δεν μπορεί να εκλεγεί, διότι όπως δείχνουν τα πράγματα θα ισοψηφίσει με την πρόταση της αντιπολίτευσης (όποια κι είναι αυτή). Σε μια τέτοια περίπτωση η διαδικασία θα οδηγηθεί σε κλήρωση με τις πιθανότητες να χάσει η διοικούσα πρόταση τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να ανέρχονται στο 50%!

Προ του φάσματος αυτού, λοιπόν, ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής, κάνει στροφή… 360 μοιρών, αφήνοντας στην άκρη την περίπτωση Αδαμίδη και πηγαίνοντας, τελικά, στο Δημήτρη Πασχαλιά ο οποίος ως μέλος της παράταξης που διοικεί δεν χρειάζεται παρά μία ψήφο για να εκλεγεί (αυτό λέει ο νόμος).

Αφού, λοιπόν, ο κ. Τσαμασλής “έκαψε” τις περιπτώσεις Καπλάνη και Αδαμίδη, πάει στα σίγουρα με τον Δημήτρη Πασχαλιά, προκειμένου να αποφευχθεί το κάζο της απώλειας του προέδρου. Επί της ουσίας όμως πρόκειται για αποτυχία, δεδομένου πως δεν μπόρεσε να “διευρύνει” την παράταξή του, όπως επιθυμούσε…

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται δύσκολη εξίσωση για τον δήμαρχο.

Οι Δημαιρεσίες είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή, στις 11 το πρωί.

Αφήστε μια απάντηση