Θρήνος για τους ανεμβολίαστους που «έφυγαν» – Απίστευτες ιστορίες αρνητών στα νοσοκομεία (BINTEO)

Θρήνος για τους ανεμβολίαστους που «έφυγαν» – Απίστευτες ιστορίες αρνητών στα νοσοκομεία (BINTEO)

Είναι οι τραγικές ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα νούμερα και τα στατιστικά.

Σύσσωμη οικογένεια στη Λάρισα νόσησε και νοσηλεύτηκε για μέρες με κορωνοϊό.

«Είναι απίστευτα δύσκολο, εγώ το βίωσα νοσηλευόμενη. Ήμουν μέσα στην κλινική και παράλληλα προσπαθούσα να μάθω τι συμβαίνει εκεί πέρα. Παράλληλα προσπαθούσα να πείσω και τους γονείς μου να αποφασίσουν να μπούνε να νοσηλευτούν ‘γιατί όσο μένετε είναι επικίνδυνο’ λέω ‘δεν είναι αστεία, μπείτε’», είπε η αδελφή του 48χρονου.

Ο 48χρονος αδερφός της δεν τα κατάφερε. Η ίδια, μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS, και περιγράφει πώς έμαθαν το τραγικό γεγονός την ώρα μάλιστα που νοσηλεύονταν και οι ίδιοι στο νοσοκομείο.

«Ένας ένας, όλη η οικογένεια, νοσηλεύτηκε. Οι δικοί μου ακόμα είναι σε στάδιο αποθεραπείας. Έχουν μάθει και το τραγικό γεγονός. Το μάθαμε και έτυχε εκείνη την ημέρα να είναι μαζί, να νοσηλευτούν μαζί», πρόσθεσε.

«Κανείς μας δεν είχε εμβολιαστεί»
Κανένας από την οικογένεια δεν είχε εμβολιαστεί. Όπως εκμυστηρεύεται στο LIVE NEWS, ούτε τώρα πιστεύει πως το εμβόλιο θα είχε βοηθήσει.

«Δεν ήμασταν αρνητές, είχαμε γνώση της κατάστασης και του ιού, δεν ήμασταν να πούμε ‘α είναι μία απλή γρίπη’, το θέμα ήταν το εμβόλιο. Όταν ακούς για παρενέργειες και όταν ακούς και θανάτους».

Θέμα οργανισμού και όχι θέμα μη εμβολιασμού ήταν για την ίδια ο τραγικός θάνατος του 48χρονου αδερφού της, παρά το γεγονός πως δεν είχε υποκείμενο νόσημα.

«Είναι πολύ δύσκολος, σε μερικούς μπορεί να μην είναι τόσο και όχι απαραιτήτως εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι. Έχει να κάνει με τον οργανισμό νομίζω. Τι να πω; Είναι ο οργανισμός τους; Είναι θέμα τύχης;».

Κατέληξε ανεμβολίαστος 51χρονος
Μια ακόμη τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Αγρίνιο, με μια μάνα να κηδεύει τον γιο της που «έφυγε» από κορωνοϊό.

«Έφυγε το παιδί μου, άδειασαν τα χέρια μου. Έκλεισε η πόρτα μου. Έφυγε ο σύντροφος της νύφης μου, δεν ξαναβλέπω το παιδί μου», δήλωσε η μητέρα του 51χρονου.

Ο 51χρονος Κωνσταντίνος, λογιστής στο επάγγελμα και πατέρας τριών παιδιών δεν ήθελε να εμβολιαστεί.

«Είχε εμβολιαστεί η γυναίκα του, ήθελε να δει τι θα γίνει με τη γυναίκα του να εμβολιαστεί και αυτός».

Ανείπωτος ο πόνος της να βλέπει το παιδί της να «χάνεται», ενώ θα μπορούσε, όπως λέει, να είχε εμβολιαστεί.

«Δεν το είχε κάνει το εμβόλιο ακόμα. Είχε καθυστερήσει. Εγώ έχω εμβολιαστεί, έχω κάνει τα δύο τα εμβόλια και το τρίτο δεν ήρθε η ώρα ακόμα».

Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Ρίου, εκεί όπου πάλευε για σχεδόν έναν μήνα.

«Από 25 του μηνός Οκτωβρίου ήταν στο Ρίο το παιδί μου. Το θέμα είναι προχθές θα τον βγάζανε από τον θάλαμο. Το παιδί μου έπαθε ανακοπή όμως, από την κούραση από πού δεν ξέρω να σας πω».

Την ίδια ώρα, σοκάρει η είδηση πως 52χρονη Πατρινή κατέληξε μέσα στο σπίτι της από κορωνοϊό γιατί αρνιόταν να πάει στο νοσοκομείο.

Παραλογισμός στα νοσοκομεία
Σκηνές παραλογισμού στα νοσοκομεία από αρνητές ασθενείς οι οποίοι, πέραν του γεγονότος αρνούνται οι ίδιοι τη θεραπεία, δημιουργούν και προβλήματα στη λειτουργεία των νοσοκομείων.

«Είχαμε ασθενή (σ.σ. Covid) που δε φορούσε μάσκα και έβγαινε στον διάδρομο για να καπνίζει», λέει, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Οδυσσέας Κατσακάς, διοικητής νοσοκομείου Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης.

«Οι ανεμβολίαστοι δυστυχώς όταν έρχονται, έρχονται από απόγνωση, αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι είναι σε ένα νοσοκομείο που πρέπει να τους παρέχει τη θεραπεία που οι γιατροί επιβάλλουν. Αυτοί αρνούνται τη θεραπεία».

Οι σκηνές που ζουν καθημερινά οι υγειονομικοί τους έχουν οδηγήσει σε απόγνωση, με τον διοικητή του νοσοκομείου να προβλέπει πως παρόμοια περιστατικά θα αυξηθούν.

«Δεν είναι πολλά τα περιστατικά, αλλά προβλέπω ότι αυτά θα αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Σοβαρό πρόβλημα είναι μια μερίδα ανθρώπων οι οποίοι έχουν καθοδηγητές».

Αυτοί οι καθοδηγητές είναι συνήθως θρησκευόμενοι σύμφωνα με τον κ. Κατσακά, και πιο συγκεκριμένα οι πνευματικοί των ασθενών, οι οποίοι τους οδηγούν τελικά στον θάνατο.

Δείτε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση