Θέατρο: “Ράφτης Κυριών” απόψε στο ΚΑΠΠΑ (20:00)

Θέατρο: “Ράφτης Κυριών” απόψε στο ΚΑΠΠΑ (20:00)

Την θεατρική παράσταση “Ράφτης Κυριών” παρουσιάζει απόψε η ομάδα ΑΡΤΙΟΙ του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μηχανιώνας.

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του ΚΑΠΠΑ, στην Περαία.

Η υπόθεση:

Στο Παρίσι του 1890, της Μπελ Επόκ, του Τουλούζ Λωτρέκ, της Μονμάρτης και του Μουλέν Ρουζ, ο Ζωρζ Φεϋντώ γράφει την κωμωδία καταστάσεων “Ράφτης Κυριών”, ένα έργο κλασικό, γεμάτο ανατροπές και έξυπνο χιούμορ, που συχνά γίνεται παιγνιώδες. Η θεματική του περιστρέφεται γύρω από την συζυγική απιστία, μιας και σχεδόν όλοι οι ήρωες έχουν ή επιθυμούν να αποκτήσουν μία εξωσυζυγική περιπέτεια. Ο λόγος τους προτρέχει της διανοίας και γεννά την καταστροφή. Συναντήσεις που δεν έπρεπε να συμβούν, αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα, συνεχείς εναλλαγές ρόλων και κωμικά απρόοπτα, συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης φάρσας.

Μέσα απ’ την γραφή του ο Ζωρζ Φεϋντώ, ως ανατόμος της συζυγικής απιστίας, διεισδύει και κριτικάρει τα ήθη της αστικής τάξης με τρόπο ανελέητο ενώ ταυτόχρονα σατιρίζει την σεμνοτυφία και την υποκρισία της εποχής, η οποία δείχνει να συγκλίνει αρκετά στο σήμερα. Ο σκηνοθέτης της παράστασης – Δημήτρης Ζώτος – αντιλαμβάνεται την διαχρονικότητα του έργου και προσεγγίζει την αριστοτελική “μίμηση πράξεως” που διέπει την φάρσα, με μία φρέσκια ματιά που αντικατοπτρίζει την σύγχρονη κοινωνία δίνοντας στον θεατή την ευκαιρία να απολαύσει γνώριμες καταστάσεις μέσα από ένα κλασικό έργο με εξαιρετικό χιούμορ και ακατάπαυστο ρυθμό.

Αφήστε μια απάντηση