Η ώρα της Εκκλησίας της Ελλάδος έφτασε! Αύριο συνεδριάζει η Ιεραρχία για τους ομοφυλόφιλους

Η ώρα της Εκκλησίας της Ελλάδος έφτασε! Αύριο συνεδριάζει η Ιεραρχία για τους ομοφυλόφιλους

H ώρα για την Εκκλησίας της Ελλάδος έφτασε! Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεδριάζει αύριο, Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 εκτάκτως με αποκλειστικό ζήτημα το ζήτημα τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Όλο αυτό το διάστημα -μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού- πάρα πολλοί Μητροπολίτες έχουν πάρει θέση επί του θέματος εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή τους, για το νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση και το οποίο αντιβαίνει την θεμελιώδη διδασκαλία της Ορθοδοξίας

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι Ιεράρχες οι οποίοι κάνουν λόγο πως η Εκκλησία της Ελλάδος καθυστέρησε και θα έπρεπε να είχε αντιδράσει πολύ πιο νωρίς.

Το «άδειασμα» του Ιερωνύμου από την Κυβέρνηση για δημοψήφισμα
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, την Παρασκευή από τη Νέα Μάκρη υπογράμμισε ότι: «Η Εκκλησία δεν πρόκειται να πάρει ούτε τα όπλα προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις της, αλλά αυτό που θα πράξει με μεγάλη ευθύνη είναι να ενημερώσει τον κόσμο της για τις θέσεις της», ενώ η πρόταση που έκανε για διενέργεια δημοψηφίσματος απορρίφθηκε με ένα βροντερό όχι από την κυβέρνηση.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως κορυφαία κυβερνητικά στελέχη όπου σταθούν και βρεθούν στα τηλεπαράθυρα τονίζουν σε κάθε περίπτωση οτί ναι μεν σέβονται την Εκκλησία αλλά δεν νομοθετεί η Εκκλησία.

Η στάση της Εκκλησίας της Κρήτης

Την αντίθεση της στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε και η Εκκλησία της Κρήτης από την πρώτη στιγμή, ενω σύμφωνα με το πιο πρόσφατο ανακοινωθέν το οποίο εξεδόθη την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 καλεί τους αρμόδιους να εγκύψουν στο σοβαρό αυτό θέμα, για να μη διασαλευθούν αξίες αιώνων και να μην αποιεροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο ιερός θεσμός της οικογενείας.

Παράλληλα, προανήγγειλε ακόμη ότι η Ιερά Σύνοδος θα απευθύνει σχετικό Εγκύκλιο Σημείωμα προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της Κρήτης, καλώντας τους να παραμείνουν σταθεροί στις αξίες και τις αρχές που τους κληροδότησαν οι αιώνες της ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσης.

Πηγή: ekklisiaonline.gr