Η Φατού είναι η γηραιότερη γορίλας του κόσμου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Φατού είναι η γηραιότερη γορίλας του κόσμου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα 66α γενέθλιά της γιόρτασε μια θηλυκή γορίλας στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου της Γερμανίας.

Η γηραιότερη γορίλας

Η Φατού κάθεται αναπαυτικά και τρώει τα εδέσματα που της έφεραν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου στο Βερολίνο.

Η Φατού είναι ο γηραιότερος γορίλας στον κόσμο, έκλεισε τα 66. Φυσικά, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου δε θα μπορούσαν να μη γιορτάσουν μαζί της.

«Γίνεται ένα πάρτι γενεθλίων. Και συγκεκριμένα ενός θηλυκού γορίλα, στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου. Το όνομά της είναι Φατού και είναι 66 ετών. Είναι ο γηραιότερος γορίλας στον κόσμο», αναφέρει σε ρεπορτάζ της η WELT.

Οι άνθρωποι του κήπου έδωσαν στη Φατού ένα βουνό από φρούτα και λαχανικά τα οποία απόλαυσε, παρά το γεγονός πως της λείπουν αρκετά δόντια λόγω ηλικίας.

Αν και ο ζωολογικός κήπος έχει άλλους πέντε γορίλες, η Φατού έχει τον δικό της χώρο επειδή χρειάζεται ειδική φροντίδα και προσοχή. Έτσι, δεν χρειάστηκε να μοιραστεί το ξεχωριστό γεύμα της.

Οι γορίλες ζουν κατά μέσο όρο 40 χρόνια. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους που την φροντίζουν, ότι η Φατού έφτασε τα 66 χρόνια. Δύο δεκαετίες πάνω από τον μέσο όρο.

Η Φατού ανήκει σε ένα είδος γορίλα που είναι υπό εξαφάνιση. Είναι χορτοφάγοι και ζουν σε ομάδες με ένα αρσενικό και πολλά θηλυκά.

Αφήστε μια απάντηση