Η Τουρκία αλλάζει όνομα για να αποφεύγει τη σύγχυση με τη… γαλοπούλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Τουρκία αλλάζει όνομα για να αποφεύγει τη σύγχυση με τη… γαλοπούλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Την αλλαγή του ονόματός της διεθνώς δρομολογεί η Τουρκία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να έχει ήδη υπογράψει το σχετικό αίτημα προς τους διεθνείς οργανισμούς. Η χώρα επιχειρεί να αποφύγει κάθε σύγχυση με την προφορά της λέξης γαλοπούλα.

Τέλος στην κρίση της… μετάφρασης του ονόματός της επιχειρεί να βάλει η Τουρκία, της οποίας πλέον η διεθνής ονομασία με κυβερνητική απόφαση θα είναι Turkiye.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει ήδη υπογράψει αίτημα προς τους διεθνείς οργανισμούς προκειμένου να επικυρωθεί η αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της τουριστικής καμπάνιας με το σύνθημα «Turkaegean: Η ακτή της ευτυχίας» ενόψει καλοκαιριού.

Μετά το σλόγκαν Turkaegean η Τουρκία υιοθετεί τώρα ένα νέο brand name για τα προϊόντα που θα εξάγει. Πλέον δεν θα χρησιμοποιείται το made in Turkey αλλα το made in Turkiye, δηλαδή η τουρκική ονομασία της χώρας.

Το πρόβλημα που επιχειρεί να επιλύσει η Τουρκία είναι παλιό και λίγο πολύ γνωστό. Η γειτονική χώρα στα αγγλικά ονομάζεται Turkey, με τον ίδιον ωστόσο τρόπο γράφεται και προφέρεται και η γαλοπούλα…

Μοιραία οι περισσότεροι Τούρκοι υποδέχθηκαν με ανακούφιση την απόφαση της Άγκυρας, άλλοι πάλι τηρούν ουδέτερη στάση.

H απόπειρα του διεθνούς rebranding ξεκίνησε πέρυσι όταν ο Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει ότι η λέξη ‘Turkiye’ αντιπροσωπεύει και εκφράζει τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις αξίες του τουρκικού έθνους με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση