Η στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει από το κλουβί του στο Ζωολογικό Πάρκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει από το κλουβί του στο Ζωολογικό Πάρκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει τον χιμπατζή (που τελικά αργότερα θανατώθηκε) να κάνει “βόλτα” στο Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα, λίγο μετά την “δραπέτευσή” του από το κλουβί του.

Η θανάτωση του ζώου έχει προκαλέσει αντιδράσεις από φιλοζωϊκές οργανώσεις οι οποίες μάλιστα θα συγκεντρωθούν σήμερα έξω από το Πάρκο για να διαμαρτυρηθούν.

«Καταλαβαίνω αυτή την ανησυχία ορισμένων ανθρώπων. Αυτό που έχουμε υπογραμμίσει και στη δήλωση που διαβάζετε, είναι ότι ένα ζώο που είναι σε μια κατάσταση έξαρσης και ανησυχίας, με υψηλή αδρεναλίνη, δεν μπορείς να το ναρκώσεις. Το απομονώσαμε το ζώο και το παρακολουθήσαμε για ένα τέταρτο, προσπαθήσαμε να το βάλουμε στο πάρκο ξανά, δεν έμπαινε, ήταν πολύ ανήσυχο. Δεν υπήρχε δυνατότητα να το οδηγήσουμε σε κάποιο ασφαλές χώρο. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να το περιορίσουμε, ήταν έξω από την περίμετρο του πάρκου. Δεν υπήρχε άλλη λύση, παρά να εξουδετερώσουμε αυτό το ζώο. Δεν είχαμε επαφή μαζί του όταν βγήκε, δεν τον είδαμε. Δεν κατάλαβε τίποτα από τα ηλεκτροφόρα καλώδια που υπάρχουν στην περίμετρο του πάρκου. Ήταν φοβισμένος. Ακολουθούμε διεθνή πρωτόκολλα σε τέτοιες καταστάσεις», εξήγησε ο διευθυντής του Πάρκου, κ. Λεσουέρ.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/d3n5drzWc70

Αφήστε μια απάντηση