Η Περαία γιόρτασε τα 100 της χρόνια-Τιμή και δόξα στους πρώτους πρόσφυγες αυτού του ευλογημένου τόπου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ+3 ΒΙΝΤΕΟ)

Η Περαία γιόρτασε τα 100 της χρόνια-Τιμή και δόξα στους πρώτους πρόσφυγες αυτού του ευλογημένου τόπου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ+3 ΒΙΝΤΕΟ)

Με σεβασμό και τιμή προς τους πρώτους πρόσφυγες που ίδρυσαν τη νέα πατρίδα σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, η Περαία γιόρτασε τα 100 της χρόνια!

Η σχετική εκδήλωση έγινε μπροστά στο Μνημείο Προσφυγικής Μνήμης στην παραλία (μπροστά από το Theros), όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο, Γιώργο Τσαμασλή και πολιτιστικούς συλλόγους, ενώ προηγήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Παρών ήταν ο Μητροπολίτης Βρυούλων, Παντελεήμων, περιοχή από την οποία (Βούρλα Μικράς Ασίας) κατάγονταν αρκετοί από τους πρώτους πρόσφυγες που κατέφθασαν το 1923 στην Περαία.

Δείτε απόσπασμα από την επιμνημόσυνη δέηση:

Επίσης παρόντες οι υποψήφιοι δήμαρχοι, Γιάννης Μαυρομάτης, Θόδωρος Τζέκος, οι αντιδήμαρχοι Ιωσήφ Μισαλέμης, Μάκης Μπίρος, Γιάννης Βογιατζής, η πρόεδρος της Περαίας, Αννη Βουλγαράκη, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Βαγγέλης Λαζαρίδης, ο κ. Τακίδης, εκπρόσωπος από το κόμμα “Πατριωτική Δύναμη” του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ακτής Θερμαϊκού, Χρήστος Μοσχοβίτης, ο Χριστόφορος Γαβράς από την Εθελοντική Δράση Θερμαϊκού, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Παναγιώτης Τροκάνας, Γιώργος Χατζηβαλάσης, ο Κωνσταντίνος Πολυκράτης που συνόδευσε τον Μητροπολίτη Βρυούλων και αρκετός κόσμος.

Δείτε τον χαιρετισμό του δημάρχου:

Και η ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου:

*Φωτό: Βασίλης Ραφτόπουλος

Αφήστε μια απάντηση