Η Περαία γιορτάζει τα 100 της χρόνια!!!

Η Περαία γιορτάζει τα 100 της χρόνια!!!

Η ιστορία της έδρας του Δήμου Θερμαϊκού, της Περαίας, ξεκινάει το 1923, με 100 χρόνια να συμπληρώνονται φέτος από τότε που 204 προσφυγικές οικογένειες από τη Μικρά Ασία, μετά τον άγριο ξεριζωμό τους, αναζήτησαν καταφύγιο στην περιοχή, βρίσκοντας σε αυτήν μια νέα, φιλόξενη πατρίδα μακριά από τα πατρογονικά εδάφη.

Τιμώντας κάθε χρόνο τους ανθρώπους αυτούς, που με πόνο ψυχής, με κακουχίες ατελείωτες, αλλά και με θάρρος και πείσμα ακλόνητο και άσβεστη την ελπίδα, έθεσαν το «θεμέλιο λίθο» για την ίδρυση του οικισμού της Περαίας, ο Δήμος Θερμαϊκού πραγματοποιεί σε λίγη ώρα εκδήλωση στο Μνημείο Προσφυγικής Μνήμης στην παραλία (μπροστά από το Theros), όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Στις 10:00 θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου για πρώτη φορά θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης Βρυούλων Παντελεήμων, καθώς εκτός από τους Καλλιπολιτες, του Σμυρνιούς το 1922 ήρθαν και οικογένειες από τα Βούρλα της Μικράς Ασίας!

Θυμίζουμε πως με απόφαση του δημάρχου, Γιώργου Τσαμασλή, έχουν ακυρωθεί όλες οι υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις ως ένδειξη σεβασμού στους πληγέντες της Θεσσαλίας.

Αφήστε μια απάντηση