Η Κατερίνα Ζιούτα για την ηλεκτρονική αίτηση πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ) (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κατερίνα Ζιούτα για την ηλεκτρονική αίτηση πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ) (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλλο ένα ενημερωτικό και κατατοπιστικό βίντεο από την Κατερίνα Ζιούτα με θέμα την ηλεκτρονική αίτηση πιστοποίησης αναπηρίας

“Η αίτηση στα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας στα γνωστά ΚΕΠΑ υποβάλλεται πλέον μόνο ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr και της Εθνικής Πύλης Αναπηρίας, με τους κωδικούς taxis.

Η αίτηση, έπειτα από την μεταβολή που έλαβε χώρα στις 16/09/2022, δε χρειάζεται να μνημονεύει το πού θα χρησιμοποιηθεί το πιστοποιημένο αποτέλεσμα της αναπηρίας. Γίνεται μια αίτηση για όλους τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε αυτή την ευπαθή ομάδα, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αποτέλεσμα όπου εκείνοι το χρειάζονται.

Υποβάλλεται μια αίτηση αρχική, ή παράτασης, ή επιδείνωσης, ή αναθεώρησης, και σε κάθε περίπτωση, έχει καταργηθεί και το παράβολο των 50€, είτε για την πρωτοβάθμια, είτε για τη δευτεροβάθμια επιτροπή. Ο γιατρός της επιλογής μας, στη συνέχεια, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ανεβάζει τον ηλεκτρονικό φάκελο και ειδοποιούμαστε για το ραντεβού με sms, ενώ αν έχουμε ζητήσει κατ’ οίκον εξέταση, θα πρέπει να υπολογίσουμε περίπου δύο μήνες επιπλέον”.

*Η Κατερίνα Ζιούτα είναι υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση