Η Κατερίνα Ζιούτα για την επανάσταση των γυναικών στο Ιράν

Η Κατερίνα Ζιούτα για την επανάσταση των γυναικών στο Ιράν

Οι φρικαλεότητες κατά των γυναικών στο Ιράν, οδήγησαν στην επανάστασή τους η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε αυτή την χώρα που εξαιτίας του ισλαμισμού είναι πίσω από τον κόσμο.

Η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Ζιούτα, εκφράζει την άποψή της για το όλο θέμα, όντας ιδιαίτερα ευαίσθητη σε ότι αφορά τις γυναίκες:

“Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Οι γυναίκες μετά την αποτρόπαιη δολοφονία της Μαχσά Αμινί, έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του σκοταδιστικού καθεστώτος του Ιράν, με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, κόβοντας τα μαλλιά τους σε ένδειξη συμπαράστασης.

Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, ήδη υπάρχουν νεκροί. Η κυβέρνηση έριξε και το Ίντερνετ, τον μεγαλύτερο εχθρό.
Με την ταχύτατη ανταλλαγή των πληροφοριών, της γνώσης και των εικόνων, ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για κάθε ανελεύθερο καθεστώς. Σε μια καταπιεσμένη γυναίκα που στερείται στοιχειώδη δικαιώματα, ένα απλό σερφάρισμα στο Ίντερνετ προκαλεί την αντίδραση που δεν κατάφερε η διάδοση της γνώσης επι δεκαετίες με τα παραδοσιακά μέσα.

Πέρα από αυτό, η επανάσταση αυτή στερεί επιχειρήματα και από επίδοξους ακραίους, πως κάποιοι λαοί τη βρίσκουν με τον σκοταδισμό, πως είναι η κουλτούρα τους και πως θέλουν να τον επιβάλλουν σε εμάς τους δυτικούς (δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα νέοι που το υποστηρίζουν).

Δεν ισχύει. Οι γυναίκες του Ιράν το φωνάζουν και το πληρώνουν με τη ζωή τους”

Αφήστε μια απάντηση