Η ευκαιρία για το κάμπινγκ της Επανομής: Ή τώρα ή ποτέ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ευκαιρία για το κάμπινγκ της Επανομής: Ή τώρα ή ποτέ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να “αναστηθεί” έχει μπροστά του το κάμπινγκ της Επανομής. Μια ευκαιρία την οποία δεν πρέπει να “κλωτσήσει” ο Δήμος Θερμαϊκού ο οποίος πάντως εξακολουθεί να κωλυσιεργεί χαρακτηριστικά.

Το κάμπινγκ της Επανομής, βρίσκεται μέσα σε περιοχή χαρακτηρισμένη Natura, δηλαδή προστατευμένο μνημείο της φύσης. Η έκταση ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ με το οποίο διαπραγματεύτηκε ο Δήμος την εξαγορά του, ώστε η Επανομή να… βγει στη θάλασσα.

Σε οικονομικό επίπεδο η υπόθεση ξεκίνησε από τα 12 εκατ. ευρώ, κατέληξε στα 3 εκατ. ευρώ, αλλά χάλασε στις δόσεις. Το ΤΑΙΠΕΔ ζητούσε την καταβολή σε τέσσερις δόσεις, ο Δήμος ήθελε δέκα, ο χρόνος πέρασε και στα χέρια του δημάρχου Γ. Τσαμασλή ήρθε ένα χαρτί από το ΤΑΙΠΕΔ, που λέει ότι ο χρόνος των διαπραγματεύσεων εξαντλήθηκε και επομένως οι συζητήσεις ολοκληρώνονται χωρίς αποτέλεσμα.

Ομως και αυτό αποτελεί μεγάλη είδηση, πιθανόν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα ψηφιστεί νόμος που μετά από 201 χρόνια νεοελληνικού κράτους θα επιτρέπει σε ένα δημόσιο φορέα να παραχωρεί περιουσιακά στοιχεία σε έναν άλλο δημόσιο φορέα χωρίς αντίτιμο!

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Δήμος Θερμαϊκού μπορεί να διεκδικήσει το κάμπινγκ χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ (!!!), κάτι που ασφαλώς είναι θετικό για τα ταμεία του. Αρκεί η συγκεκριμένη διαδικασία να μην διαρκέσει χρόνια, οπότε επί της ουσίας θα πρόκειται για… δώρον άδωρον.

Ιδου, λοιπόν, το κάμπινγκ, ιδού και το… πήδημα!

Δείτε στο βίντεο το σημείο εγκατάλειψης στο οποίο βρίσκεται σήμερα το κάμπινγκ:

Αφήστε μια απάντηση