Η Εθνική Ελλάδας παίζει μπάλα απόψε στο Μπέλφαστ (21:45)

Η Εθνική Ελλάδας παίζει μπάλα απόψε στο Μπέλφαστ (21:45)

Η Εθνική Ελλάδας κοντράρεται απόψε (2/6, 21:45, NS PRIME, Alpha) στο Γουίντσορ Παρκ του Μπέλφαστ με τη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία βρισκόταν στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας όταν καταρτίστηκε ο προκριματικός όμιλος. Ο αγώνας στην βορειοϊρλανδική πρωτεύουσα θα είναι ο πρώτος του Γουστάβο Πογιέτ σε επίσημη διοργάνωση, μετά τα δύο φιλικά του περασμένου Μαρτίου με Ρουμανία και Μαυροβούνιο.

Η Ελλάδα στο Nations League

Είναι η τρίτη διοργάνωση του UEFA Nations League και η Εθνική Ελλάδας θέλει να προβιβαστεί στην League B. Δεν το κατάφερε στην πρώτη συμμετοχή της στη διοργάνωση το 2018, αλλά και το 2020, όταν έμεινε αήττητη, αλλά την πέρασε βαθμολογικά η Σλοβενία. Τότε κόστισαν πολύ οι ισοπαλίες με το Κόσοβο. Σε 12 παιχνίδια στη διοργάνωση η Εθνική έχει έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, με τέρματα 10-6. Δεν έχει δεχτεί γκολ σε οκτώ παιχνίδια, ενώ δεν έχει σκοράρει σε πέντε. Δέχτηκε μόλις ένα γκολ στα έξι παιχνίδια της τελευταίας διοργάνωσης, αυτό από το Κόσοβο. Ο Κώστας Φορτούνης και ο Τάσος Μπακασέτας έχουν αγωνιστεί σε 11 από τους 12 αγώνες της Εθνική, ενώ ακολουθούν ο Ζέκα με 10 και ο Δημήτρης Κουρμπέλης με 9. Οι δύο πρώτοι σε συμμετοχές, Φορτούνης και Μπακασέτας, έχουν και από δύο γκολ στη διοργάνωση. Μόνο ο Φορτούνης έχει σκοράρει και στις δύο διοργανώσεις.

Το πλάνο του Πογιέτ

Μία πιθανή 11άδα της Εθνικής μας για το Βόρεια Ιρλανδία – Ελλάδα – σύμφωνα και με τις δοκιμές του Πογιέτ που την Τρίτη ήταν πιο ξεκάθαρες – στην πρεμιέρα της στο Nations League είναι με Βλαχοδήμο τέρμα και άμυνα (από τα αριστερά προς τα δεξιά) με Τσιμίκα, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Μπάλτντοκ ή Κώτσιρα. Στο κέντρο οι Σιώπης και Κουρμπέλης (ή Μπουχαλάκης ή Αλεξανδρόπουλος) θα πλαισιώσουν τον Μπακασέτα και για τα άκρα – εφόσον δεν τα καταφέρει ο Μασούρας – θα είναι σε πρώτο πλάνο οι Δουβίκας και Λημνιός. Φυσικά φαβορί για βασικός φορ είναι ο Γιακουμάκης.

Το πρόγραμμα της Ελλάδας

02/06: Βόρεια Ιρλανδία – Ελλάδα
05/06: Κόσοβο – Ελλάδα
09/06: Ελλάδα – Κύπρος
12/06: Ελλάδα – Κόσοβο
24/09: Κύπρος – Ελλάδα
27/09: Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση