Η δήλωση Αλεξανδρή σαφές μήνυμα για το μέλλον…

Η δήλωση Αλεξανδρή σαφές μήνυμα για το μέλλον…

Αίσθηση έχει προκαλέσει από χθες η δήλωση του πρώην δημάρχου, Γιάννη Αλεξανδρή, μέσω των social media, για την τελεσίδικη αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε σε ότι αφορά καταγγελία που είχε δεχθεί και η οποία μετά από 10 ολόκληρα χρόνια έφτασε στο τέλος της.

Ας θυμηθούμε την ανάρτηση του κ. Αλεξανδρή για να πάμε παρακάτω:

“Επειτα από καταγγελία στο ΣΔΟΕ που έγινε προφανώς από δημότη ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ και τον 10ετη λεπτομερή έλεγχο με την γνωστή ψυχολογική προσωπική και οικογενειακή ταλαιπωρια τελεσιδίκησε πρόσφατα η όλη προσφυγή με ΑΘΩΟΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και δείχνει τόσο την ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ της διαχείρησης των οικονομικών του ΔΗΜΟΥ κατά την περίοδο της Δημαρχίας μου(2007-2014),όσο και την κακοήθη εμπάθεια πολιτικών αντιπάλων. Ας τολμήσουν να το αναμοχλευσουν και να με συκοφαντίσουν οι δήθεν καθαροί”.

Το δικαστικό είναι το ένα σκέλος, όμως υπάρχει και πολιτικό! Ο πρώην δήμαρχος, στη δήλωσή του, κάνει λόγο για πολιτικούς του αντιπάλους και όχι για ΠΡΩΗΝ πολιτικούς του αντιπάλους! Είναι ξεκάθαρο πως δεν τοποθετεί τον εαυτό του στην… εφεδρεία. Με όσους μάλιστα συνομιλεί δεν αποκλείει (και φυσικά δεν επιβεβαιώνει) τίποτα για το μέλλον, όμως είναι, επίσης, ξεκάθαρο πως το σκέφτεται, πια, σοβαρά. Τι σκέφτεται; Να κατέλθει εκ νέου ως υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2023.

Εάν, τελικά, επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, τότε σε μία πρώτη πολιτική αποκρυπτογράφηση αυτός που θα επηρεαστεί άμεσα, αρνητικά, θα είναι ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, καθώς ο Αλεξανδρής προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο, αυτόν της Νέας Δημοκρατίας.

Η “δεξιά πολυκατοικία” του Θερμαϊκού θα κοπεί στα δύο και πλέον τον δικό τους ρόλο θα παίξουν και άλλοι “παίκτες” απ΄ αυτό το μετερίζι. Τι θα κάνει για παράδειγμα ο Νίκος Παράσχου; Ποιον θα στηρίξει ο επίσης σημαντικός “δεξιός παίκτης”, Αντώνης Ζαβέρκος; Με ποιον θα συνταχθούν ακόμα και σημερινοί συνεργάτες του κ. Τσαμασλή που διατηρούν όμως άριστες σχέσεις με τον Αλεξανδρή;

Ομως, υπάρχει και δεύτερη ανάγνωση: Ο Γιάννης Αλεξανδρής, είναι πολύ δυνατός στην Περαία, με την διεισδυτικότητά του να ξεπερνά τα στενά κομματικά πλαίσια. Υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν είναι δεξιοί, αλλά τον συμπαθούν και ευχαρίστως θα τον ψήφιζαν σε ένα ενδεχόμενο επανακαθόδου του στον τοπικό αυτοδιοικητικό στίβο.

Προς το παρών μένουμε στα σενάρια. Το μέλλον θα δείξει…

Αφήστε μια απάντηση