Η βουβή πορεία στη μνήμη του Αλκη… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η βουβή πορεία στη μνήμη του Αλκη… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε χθες από την ημέρα που ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έπεφτε νεκρός, δολοφονημένος από μια συμμορία 12 κακοποιών, χούλιγκανς του ΠΑΟΚ.

Φίλαθλοι όλων των ομάδων πραγματοποίησαν μεγάλη πορεία στην μνήμη του Άλκη Καμπανού, η οποία ξεκίνησε από το σημείο της άγριας δολοφονίας του και κατέληξε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Φορούσαν όλοι τις φανέλες ων ομάδων τους, κόκκινες κίτρινες, πράσινες, μπλε.

«Ποτέ ξανά» ήταν το σύνθημα που έβλεπε παντού κανείς στη Θεσσαλονίκη. Το σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης γέμισε λουλούδια, φανέλες και κασκόλ όλων των ομάδων. Ο δρόμος όπου έχασε βίαια και άδικα τη ζωή του εκείνο το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου του 2021, πήρε πλέον το όνομά του. Πρόσωπα βουβά, σκεπτικά στέκονται στο σημείο όπου 12 νεαροί δολοφόνησαν άγρια τον 19χρονο.

Ο ιατροδικαστής μέτρησε 30 τραύματα με δρεπάνι, μαχαίρι και λοστό, όσο εκείνος εκλιπαρούσε: «μη με χτυπάτε άλλο».

Στο δικαστήριο, κανένας από τους 12 δεν κοίταξε τη μητέρα του στα μάτια. Ζήτησε αλλά δεν έμαθε ποιος είναι ο δολοφόνος του παιδιού της όσο στεκόταν όρθια και αξιοπρεπής απέναντί τους.

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης συνεδριάζει εκ νέου. Οι γονείς του, οι φίλοι του, ο κόσμος του αθλητισμού, ζητούν δικαίωση.

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής
Ήταν ξημερώματα 1ης Φεβρουαρίου, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός βρισκόταν με την παρέα του στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Δύο αυτοκίνητα σταματούν στο σημείο και ρωτούν τον Άλκη και την παρέα του, τι ομάδα είναι.

Ο Άλκης απαντά πώς είναι Άρης και τότε αρχίζουν να επιτίθενται στον νεαρό και την παρέα του με ρόπαλα, μαχαίρια, δρεπάνια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Ο άτυχος νεαρός δέχεται μαχαιριά από δρεπάνι, τραυματίζεται στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ κι άλλοι δύο φίλοι του φέρουν τραύματα αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.

Το σώμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού είχε δεχτεί πάνω από 30 τραύματα, όπως έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Η ιατροδικαστής μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του προήλθε από συνδυασμό αυτών των τραυμάτων και κυρίως από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν τα χτυπήματα με το δρεπάνι, το μαχαίρι και τον λοστό.

Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού σόκαρε το πανελλήνιο…

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο σημείο που ο άτυχος Άλκης άφησε την τελευταία του πνοή και άφησε λουλούδια, κεριά και κασκόλ της αγαπημένης ομάδας του Άλκη.

Δείτε το ρεπορτάζ από την πρωινή εκπομπή του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση