Η αξία των χόρτων στη διατροφή μας (BINTEO)
Η ηθοποιός Μαριλού Κατσαφάδου και η Γεωργία Ζιώγου, διαιτολόγος – διατροφολόγος, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας Vita» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την αξία των χόρτων στη διατροφή.
Η εκπομπή εξετάζει την διατροφική αξία των χόρτων. Η ηθοποιός Μαριλού Κατσαφάδου αποκάλυψε «ο πατέρας και η μητέρα μου μου είχαν μάθει να μαζεύω χόρτα από μικρή και να ξέρω ποια είναι αυτά που τρώγονται».
Η διαιτολόγος – διατροφολόγος αναφορικά με την διατροφική αξία που έχουν τα χόρτα εξήγησε ότι προέρχεται από το γεγονός ότι είναι εξαιρετική πηγή συμπλέγματος βιταμινών.
«Έχουν πολύ λίγες θερμίδες και έχουν πολλές φυτικές ίνες, φέρνοντας ένα αίσθημα κορεσμού και βοηθώντας τελικά στην ρύθμιση του βάρους», συμπλήρωσε η ειδικός.
Σύμφωνα με την διαιτολόγο – διατροφολόγο, προσοχή στην κατανάλωση χόρτων θα πρέπει να δίνουν άνθρωποι που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή.