Ημικρανίες: Εφηβεία, φαγητό & τσιγάρο – Πώς επηρεάζουν (BINTEO)

Ημικρανίες: Εφηβεία, φαγητό & τσιγάρο – Πώς επηρεάζουν (BINTEO)

Την σχέση που έχουν με τις ημικρανίες στην εφηβεία, τα ακανόνιστα γεύματα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, που όλο και περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους, εξετάζει σήμερα η «Ελένη».

Ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδας διεξήγαγε πρόσφατα μια μεγάλη έρευνα και διαπιστώθηκε ότι μεγάλο ποσοστό ασθενών, μεταξύ των οποίων παιδιά και έφηβοι, πάσχουν από πονοκεφάλους, κάτι που δυσκολεύει την καθημερινότητά τους.

Μάλιστα, επιστήμονες από Πανεπιστήμιο του Καναδά αναφέρουν ότι ο πονοκέφαλος σχετίζεται και με καθημερινές συνήθειες όπως η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου και τα ακανόνιστα γεύματα.

Στην εκπομπή μιλά ο Μιχαήλ Βικελής, νευρολόγος και επιστημονικός σύμβουλος Συλλόγου Ασθενών με ημικρανία και κεφαλαλγία Ελλάδας, εξηγώντας πώς οι καθημερινές συνήθειες επηρεάζουν τους πονοκεφάλους αλλά και πώς μπορούν να περιοριστούν.

«Παιδιά και έφηβοι έχουν πονοκέφαλους και ημικρανίες, δεν είναι σπάνιο, το βλέπουμε τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα. Η ημικρανία έχει γενετική προδιάθεση όποιος το έχει, το έχουμε στο DNA μας. Οι συνθήκες του περιβάλλοντος μπορεί να παίζουν ρόλο και μέσα σε αυτά είναι και ο τρόπος ζωής».

Ο ειδικός μίλησε και για τα συμπτώματα που ξεχωρίζουν τις ημικρανίες από τους πονοκεφάλους, αλλά και πότε είναι η στιγμή που οι γονείς θα πρέπει να απευθυνθούν στον παιδίατρο.

«Θεραπείες δεν μπορούν να λαμβάνονται χωρίς όριο».