Ηλιόλουστη αλλά με θυελλώδεις Βοριάδες και σχετικά ψυχρή αρχίζει η νέα εβδομάδα

Ηλιόλουστη αλλά με θυελλώδεις Βοριάδες και σχετικά ψυχρή αρχίζει η νέα εβδομάδα

Η πρόβλεψη για τον καιρό της εβδομάδας από τον συντοπίτη μας μετεωρολόγο, Μιχάλη Σιούτα:

Τη Δευτέρα ηλιοφάνεια σ΄ όλη τη χώρα, εξαίρεση η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βόρειο και ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές, λίγες καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά έως το μεσημέρι. Την Τρίτη αίθριος καιρός σ’ όλη τη χώρα.

Άνεμοι: Τη Δευτέρα Βοριάδες ισχυροί έως θυελλώδεις 6-8 Μποφόρ, την Τρίτη εξασθενούν στα 3-5 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια χώρα από 4 έως 17, στην υπόλοιπη χώρα από 7 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με ισχυρούς έως θυελλώδεις Βοριάδες 6-8 Μποφόρ με εξασθένιση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Στην Αττική ηλιοφάνεια με Βοριάδες ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 5-7 Μποφόρ με εξασθένιση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ=ΠΕΜΠΤΗ13-14/4/2022

Καλός καιρός σε όλη τη χώρα, αίθριος με παροδική συννεφιά και τοπικές ομίχλες τη νύχτα και τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι Βοριάδες στα πελάγη ισχυροί 5-7, σταδιακά θα γίνουν μέτριοι 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, στη βόρεια χώρα θα φθάσει έως τους 16-17, στην υπόλοιπη χώρα έως τους 18-21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ 15-16/4/2022

Καλός καιρός με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, εξαίρεση το Σάββατο η δυτική και βόρεια Ελλάδα με παροδική συννεφιά και λίγες βροχές. Τοπικές ομίχλες αναμένονται τη νύχτα και τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι Ανατολικοί στα πελάγη μέτριοι έως ισχυροί 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, στη βόρεια χώρα θα φθάσει έως τους 18-19, στην υπόλοιπη χώρα έως τους 20-22 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση