Ηλιακά “έξυπνα” παγκάκια στην Περαία

Ηλιακά “έξυπνα” παγκάκια στην Περαία

Ερχονται ηλιακά “έξυπνα” παγκάκια στην Περαία!

Μέσω του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, επιδιώκεται η προώθηση της ιδιαίτερης ταυτότητας της εμπορικής περιοχής της Περαίας, που αποτελεί και την περιοχή παρέμβασης, μέσω παρεμβάσεων βελτίωσης της αισθητικής και της λειτουργικότητας του δημόσιου χώρου, κοινών αισθητικών παρεμβάσεων στις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις και μέσω ψηφιακών εφαρμογών αλληλεπίδρασης με τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Άμεσος στόχος της Πράξης είναι η τόνωση του τοπικού εμπορίου και η γενικότερη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής παρέμβασης.

Συγκεκριμένα η δράση αφορά την προμήθεια δέκα (10) Έξυπνων Ηλιακών Καθισμάτων που θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου. Πρόκειται για μια καινοτόμα προσθήκη στον εξοπλισμό της πόλης, καθώς επιτρέπει στους επισκέπτες να χαλαρώσουν σε αυτά, να φορτίσουν τις συσκευές τους και να απολαύσουν πρόσβαση (μέσω wi-fi) στο διαδίκτυο.

Το έξυπνο παγκάκι διαθέτει ένα σύνολο έξυπνων υπηρεσιών που το μετατρέπουν σε ένα πολυλειτουργικό χώρο πράσινης (ηλιακής) ενέργειας που παρέχει οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τις μελλοντικές βιώσιμες πόλεις με πλήρη ενεργειακή αυτονομία, λόγω της αποκλειστικής χρήσης ηλιακής ενέργειας.

Αφήστε μια απάντηση