Ζαζόπουλος: ” Θα είμαστε μια ομάδα που θα έχει πολλή ενέργεια, θα τρέχει πολύ…”

Ζαζόπουλος: ” Θα είμαστε μια ομάδα που θα έχει πολλή ενέργεια, θα τρέχει πολύ…”

Για την Μηχανιώνα, τον Ποσειδώνα και τη νέα ομάδα που “χτίζει” μίλησε ο Αγγελος Ζαζόπουλος. Αναλυτικά τα όσα είπε στον “City of Primo 106.1”:

Για την ως τώρα προετοιμασία, αν είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά και την ανταπόκριση των παικτών, αλλά και το αν θεωρεί οτι η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, για τα δεδομένα της εποχής:

“Ναι, είμαι ευχαριστημένος από τους αθλητές. Δεν υπάρχει κάποιος που να μη δίνει τον καλύτερό του εαυτό και δεν υπάρχει κανείς που να μην κάνει όνειρα, να μην έχει εσωτερική παρακίνηση, κυρίως στο να είναι όλος του ο εαυτός στις υπηρεσίες της ομάδας. Όλα τα παιδιά ονειρεύονται, όλα τα παιδιά θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Και όταν λέω παιδιά, εννοώ τα μικρά και τα μεγαλύτερα, γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι παιδιά. Πρώτη φορά μπήκαμε σε μια διαδικασία την προηγούμενη εβδομάδα και ασχοληθήκαμε με 4 φιλικά σε 8 μέρες, οπότε δεν είχε μεγάλο όγκο η προπόνηση. Φάνηκε οτι ήμασταν λίγο πιο φρέσκοι. Γενικά το δύσκολο της εποχής έχει να κάνει με το οτι δε μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια την έναρξη του πρωταθλήματος, για να δούμε πότε και πώς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι. Παρόλα αυτά, νομίζω οτι σε κάθε παιχνίδι που έχουμε κάνει ως τώρα, κάνουμε μικρά βηματάκια για να είμαστε όλο και καλύτερα”.

Για το ρόστερ του Ποσειδώνα και αν είναι πλέον κοντά στην ολοκλήρωσή του:

“Αυτή είναι η ομάδα, θα υπάρξουν κάποιες προσθήκες της τελευταίας στιγμής, όπως θεωρώ θα γίνουν για όλες τις ομάδες. Υπάρχει ικανοποίηση, πάνω-κάτω έχουμε την ομάδα που θέλαμε να έχουμε. Μια ομάδα που θα είναι νεανική, έχει κάποιους πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι οδηγοί της καθημερινότητάς μας. Είναι ο Δημήτρης Κυριακίδης και ο Γιάννης Γκέσιος, τα πιο μεγάλα παιδιά. Δε χρειάζεται να πει κάποιος κάποια λόγια για αυτούς. Είναι πολύ μεγάλη η βοήθεια που δίνουν στους πιο νεαρούς παίκτες. Έχουμε και τον αρχηγό μας, τον Ξανθόπουλο, που έχει την εμπειρία, είναι ο 4ος χρόνος στη Μηχανιώνα. Είναι και κάποια παιδιά που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία τα τελευταία χρόνια, θεωρούνται πια έμπειροι, όπως ο Γιώργος Κωστίκος. Από εκεί και ύστερα, είμαστε μια πολύ νεανική ομάδα, αλλά με πολύ ταλέντο και με απεριόριστη δυνατότητα για βελτίωση. Είμαστε λίγο περίεργοι να δούμε πού είναι το επίπεδό μας και πού είναι το ταβάνι μας. Κυρίως οι αθλητές, γιατί εγώ είμαι πεπεισμένος οτι θα είμαστε μια πολύ καλή ομάδα. Ουσιαστικά ανακαλύπτει ο ένας τον άλλο, ανακαλύπτουν οι ίδιοι οι αθλητές τις δυνατότητες που έχει η ομάδα μέρα με τη μέρα. Αν κάνουμε και ένα καλό γκρουπ, που είναι στο χέρι μας, τότε θα έχουμε μια ευχάριστη χρονιά”.

Για τους αρκετούς νεαρούς του ρόστερ, που όμως οι περισσότεροι δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στην κατηγορία, ενώ αρκετούς τους γνωρίζει από… πρώτο χέρι και παλιότερες μεταξύ τους συνεργασίες:

“Ναι, δεν είναι… πρωτόβγαλτοι. Έχω συνεργαστεί με αρκετούς σε διάφορα επίπεδα, με πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτούς. Πάρα πολύ σημαντικό είναι οτι γνωρίζω τις δυνατότητές τους, θέλουν να μοιράζονται στο διπλανό τους, στο πλαίσιο μιας ομάδας, την προσπάθεια και το ταλέντο τους. Η Μηχανιώνα αποτελεί για αυτούς ένα κλαμπ που μπορεί να τους δώσει τη δυνατότητα να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να αντιληφθούν και οι ίδιοι οτι έχουν πολύ μεγάλη δυνατότητα βελτίωσης”.

Για το αν έχει γίνει στροφή φέτος, μια αλλαγή φιλοσοφίας σε σχέση με πέρυσι, ως προς το οτι ηλικιακά το σύνολο δείχνει πιο νεανικό:

“Όπως και να ΄χει, είτε είσαι μικρός, είτε μεγάλος, πρέπει να παίζεις με την… ψυχούλα σου και να προσπαθείς καθημερινά. Εμάς μας κάνουν και τα μεγάλα παιδιά, αρκεί να είναι συνεπείς, να δουλεύουν κάθε μέρα στο επίπεδο που πρέπει. Έχει να κάνει με το ποιες είναι οι δυνατότητες των παικτών και πως μπορούν αυτές να ταιριάξουν αυτές με τους υπόλοιπους παίκτες. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία αυτή καθαυτή. Απλώς πολλές φορές οι νεαρότεροι παίκτες που προέρχονται από τμήματα υποδομής των μεγάλων ομάδων έχουν και το ταλέντο και τις παραστάσεις, αλλά και τη δυνατότητα να προπονηθούν με μεγαλύτερη ένταση και να βγάλουν μεγαλύτερη ένταση στο γήπεδο. Αυτό για μένα είναι ένα συμπέρασμα που έβγαλα από την πρώτη μου χρονιά στη Γ΄ Εθνική. Αν είχαμε μέσο όρο ηλικίας 30 χρονών και είχαμε την ίδια εικόνα στο γήπεδο, δε θα είχα κανένα πρόβλημα. Παρόλα αυτά, όταν επιλέξαμε τους ποδοσφαιριστές δε τους επιλέξαμε βάσει ηλικίας, αλλά βάσει δυνατοτήτων και για να μη κρυβόμαστε, βάσει οικονομικής δυνατότητας της ομάδας. Ο Ποσειδώνας είναι πολύ καλά οργανωμένος για τα επίπεδα της Γ΄ Εθνικής. Με ανθρώπους που δε τους αρέσει να μην τηρούν τις συμφωνίες τους, οπότε για οτιδήποτε δεσμεύεται, είσαι σίγουρος οτι θα προσπαθήσει να το φέρει εις πέρας στο έπακρο. Ξεκινώντας από αυτή τη σκέψη, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα η οποία έχει καταρχάς τη στιγμή που μιλάμε πάνω από 18 παίκτες που μπορούν να ξεκινήσουν στη βασική ενδεκάδα σε αγώνα Γ΄ Εθνικής και κατά δεύτερον που μπορούν να εξελιχθούν και να έχουν υψηλούς στόχους, όπως και να ξεκινήσει, όπως και να πάει η χρονιά. Το πρωτάθλημα και πολύ μεγάλο θα είναι και πολύ δύσκολο φαίνεται οτι θα είναι. Θα έχει αρκετές Τετάρτες, όσο καθυστερούμε να ξεκινήσουμε. Υπό αυτή τη σκέψη, δεν είχαμε και πολλές διαφορετικές επιλογές, παρά να φτιάξουμε μια τέτοια ομάδα. Δεν είναι μόνο οτι θέλουμε μόνο να βοηθήσουμε τους αθλητές που πρέπει να εξελιχθούν, είναι οτι και η κατηγορία η ίδια, έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, νομίζω οτι είναι η μοναδική διέξοδος κάποιων νέων παικτών για να πάνε λίγο παραπάνω”.

Για το αν μπορούν να μιλήσουν για συγκεκριμένο στόχο ήδη:

”Όχι, δε νομίζω οτι μπορούμε να μιλήσουμε. Καταρχήν δε γνωρίζουμε ποιοι είναι οι αντίπαλοί μας. Εμείς θέλουμε απλά να είμαστε πιο πάνω από κάθε ομάδα, από την οποία θα είμαστε καλύτεροι”.

Για το ποιο θα είναι το ατού, το όπλο που θα διακρίνει φέτος την ομάδα της Μηχανιώνας:

“Νομίζω οτι θα είμαστε μια ομάδα που θα έχει πολλή ενέργεια, θα τρέχει πολύ. Θα κρατά τη μπάλα στα πόδια της πολύ, θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό το οποίο θέλουμε να δώσουμε και φαίνεται στα πρώτα φιλικά οτι είναι το μεγάλο μας ατού. Θα κερδίζει η ομάδα, θα χάνει, δεν είναι εκεί το θέμα, αλλά να σηκώνεις το κεφάλι, με τη νοοτροπία που πρέπει την επόμενη μέρα και να προσπαθείς πάλι. Δεν είναι οτι δε ξέρουν οι νέοι να κερδίζουν. Σας είπα, όταν έχεις περάσει από τις αναπτυξιακές ομάδες του ΠΑΟΚ και του Άρη, έχεις μάθει ήδη να κερδίζεις. Τα παιδιά που είναι 18 έως 21 χρονών πια, είναι έτοιμοι παίκτες να παίξουν. Φυσικά και ο στόχος είναι να κερδίζουμε κάθε εβδομάδα”.

Για το μήνυμά του στον κόσμο του Ποσειδώνα:

“Η Μηχανιώνα είναι μια ομάδα παραδοσιακή πια της κατηγορίας, με κόσμο που χωρίς αμφιβολία αγαπά την ομάδα. Δεν έχω να πω εγώ κάτι, και οι παίκτες και το επιτελείο θα έχουμε σα στόχο να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που θα έρχονται να μας βλέπουν. Θα πρέπει να τους προσελκύσουμε για να είναι στο γήπεδο, είναι και δική μας δουλειά. Το γήπεδο είναι δικό μας, μέσα στο χωριό, μέσα στην κωμόπολη, μας αφήνει να το γεμίσουμε”.

Αφήστε μια απάντηση