Εφτασε η ώρα για το THESS INTEC: Εκδίδεται το Προεδρικό Διάταγμα και αρχίζει η κατασκευή του!

Εφτασε η ώρα για το THESS INTEC: Εκδίδεται το Προεδρικό Διάταγμα και αρχίζει η κατασκευή του!

Η ώρα για την υλοποίηση ενός έργου που θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας της Περαίας και του Δήμου Θερμαϊκού γενικότερα, πλησιάζει! Εώς το τέλος του χρόνου αναμένεται η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, της μοναδικής εκκρεμότητας που έχει απομείνει, προκειμένου να μπουν οι μπουλντόζες και να ξεκινήσουν τα έργα!

Πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ το master plan ανάπτυξης του Πάρκου (Ε.Π.Σ.) και το σχέδιο Π.Δ. έχει πάρει το δρόμο για Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης από το οποίο θα μπουν 35 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που οι υποψήφιοι tenants των 6 mega projects, που είναι περισσότεροι από τους αρχικούς 70, περιμένουν στην αναμονή για να εγκατασταθούν στο Πάρκο.

Στο μεταξύ, προχωρά η συνεργασία με τους Ισραηλινούς επενδυτές. Πρόκειται για την εταιρία Gav-Yam Negev Advance Technologies Park, η οποία σε πρώτη φάση μισθώνει το 25% της συνολικής έκτασης.

Εάν, τελικώς, το Προεδρικό Διάταγμα εκδοθεί εώς το τέλος του χρόνου, οι μπουλντόζες θα μπουν στο χώρο τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ το καλοκαίρι του 2025 το THESS INTEC θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Θυμίζουμε, πως στην τελική του μορφή, με το Τεχνολογικό Πάρκο θα ασχολούνται περίπου 7 χιλιάδες άνθρωποι (!!) με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του τόπου μας.

Αφήστε μια απάντηση