Ευρωεκλογές 2024: Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (BINTEO)

Ευρωεκλογές 2024: Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (BINTEO)

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν το πρωί της Κυριακής, οι πολιτικοί αρχηγοί καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές και να πάρουν την τύχη της ζωής τους στα χέρια τους.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρέθηκε στο 21ο Λύκειο Αθηνών, ψήφισε και ευχήθηκε καλή συμμετοχή.

«Σήμερα είναι σημαντική μέρα για δημοκρατία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουμε είναι πολλές και κρίσιμες. Εύχομαι να έχουμε υψηλή συμμετοχή».

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς και σε δηλώσεις του τόνισε τη σημασία των ευρωεκλογών, προκειμένου η χώρα μας να διεκδικήσει όσα μπορεί από την Ευρώπη.

«Σημαντικό να υπάρχει ισχυρή ελληνική φωνή και εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο, έτσι να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε από Ευρώπη όσα περισσότερα μπορούμε. Από εκεί και πέρα τιμούμε τους πολίτες που έρχονται σε αυτή την όμορφη ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία».

«Αφιερώστε 30 λεπτά από τη ζωή σας και πάρτε τη στα χέρια σας»
Από το Δημοτικό σχολείο Εκάλης, ο Στέφανος Κασσελάκης, ζήτησε από τους πολίτες να αφιερώσουν 30 λεπτά από τη μέρα τους και να συμμετέχουν στην ψηφοφορία.

«Έχει μεγάλη επιρροή η Ευρώπη στη ζωή μας και έτσι είναι απαραίτητη συμμετοχή όλων. Παροτρύνω τους συμπολίτες μας να αφιερώσουν 30 λεπτά από τη μέρα τους να έρθουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης, κάλεσε σε δηλώσεις του τους πολίτες να διαμορφώσουν με τη ψήφο τους μια ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην αλαζονική κυβέρνηση.

«Χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην αλαζονική κυβέρνηση. Ποιες δυνάμεις επέβαλαν τη λιτότητα και ποιοι αλληλεγγύη».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ζήτησε από τη Νέα Ιωνία ψήφο στο ΚΚΕ προκειμένου να «κοντύνουν» την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 7 το απόγευμα.