Ευλογιά των πιθήκων: Συναγερμός στους ειδικούς (BINTEO)

Ευλογιά των πιθήκων: Συναγερμός στους ειδικούς (BINTEO)

Έντονη είναι η ανησυχία ενόψει του καλοκαιριού για την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων, εξαιτίας της αύξησης των στενών κοινωνικών επαφών.

Οι Αρχές στη Ισπανία ανακοίνωσαν την πρώτη πηγή υπερμετάδοσης, καθώς τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν σε μια σάουνα ενηλίκων στη Μαδρίτη.

Και στο Βέλγιο όμως τα τρία κρούσματα έχουν συνδεθεί με ένα «Φεστιβάλ Φετίχ» μεγάλης κλίμακας στην Αμβέρσα, με τους διοργανωτές να προειδοποιούν όσους συμμετείχαν.

«Καθώς εισερχόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο στην περιοχή της Ευρώπης, με μαζικές συγκεντρώσεις, φεστιβάλ και πάρτι, ανησυχώ ότι η μετάδοση θα μπορούσε να επιταχυνθεί, καθώς τα κρούσματα που εντοπίζονται επί του παρόντος είναι μεταξύ εκείνων που επιδίδονται σε σεξουαλική δραστηριότητα και τα συμπτώματα είναι άγνωστα σε πολλούς. Θα ήθελα να τονίσω ότι τα άτομα που προσβάλλονται από την ευλογιά των πιθήκων δεν πρέπει να στιγματίζονται ή να υφίστανται διακρίσεις με οποιονδήποτε τρόπο».

Αυξάνονται τα κρούσματα
100 κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε ολόκληρο τον κόσμο, τα περισσότερα στην Ευρώπη:

Iσπανία, 30

Βρετανία, 20

Πορτογαλία, 23

Γερμανία, 1

Ιταλία, 3

Γαλλία, 1

Βέλγιο, 2

Σουηδία, 1

ΗΠΑ, 1

Καναδάς, 13 ύποπτα

Αυστραλία, 1

Τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά της γρίπης, όπως πυρετός, πονοκέφαλος, μυαλγίες, οσφυαλγία, εξάντληση, εξανθήματα, όμως το βασικό χαρακτηριστικό της ευλογίας των πιθήκων είναι τα εξανθήματα.

Στη χώρα μας δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής κάποιο ύποπτο κρούσμα ωστόσο ενόψει και της τουριστικής περιόδου έχει σημάνει συναγερμός στον εθνικό οργανισμό δημόσιας υγείας.

Αφήστε μια απάντηση