Ευθυμιάδης: “Στόχος του Thess Intec είναι να αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις…”

Ευθυμιάδης: “Στόχος του Thess Intec είναι να αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις…”

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας στις 12 Ιανουαρίου δίνει το πράσινο φως, ενώ το προς υπογραφή Προεδρικό Διάταγμα θα ξεκλειδώσει το έργο για το πολυσυζητημένο επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς, ThessINTEC, ώστε να περάσει στη φάση της υλοποίησης, με τις μπουλντόζες να πιάνουν δουλειά τον Μάρτιο. Το τεχνολογικό πάρκο, που στοχεύει να αποτελέσει την ελληνική -και Θεσσαλονικιώτικη- εκδοχή της «Silicon Valley» και μαγνήτη για την προσέλκυση καινοτομίας, θα αναπτυχθεί σε ακίνητο 760 στρεμμάτων.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε έναν περίπου μήνα προκειμένου να μετατρέψουν την υπάρχουσα βαλτώδη έκταση σε οικόπεδο ώστε σε αυτό να υλοποιηθεί το τεχνολογικό πάρκο που θα είναι βγαλμένο από το… μέλλον και θα αποτελέσει μια ολόκληρη πολιτεία καινοτομίας, στα πρότυπα αντίστοιχων πάρκων των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

«Το πιο σημαντικό είναι να κληροδοτήσουμε στους νέους ανθρώπους ένα τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς, το οποίο βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στις συνεργασίες. Στόχος είναι να αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις και να πρωταγωνιστήσει στον χώρο της καινοτομίας», ανέφερε μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος και CEO του φορέα υλοποίησης του project και πρώην πρόεδρος του ΣΒΕ, Νίκος Ευθυμιάδης.