Ευθυμιάδης: “Δεν αλλάζει τίποτα για το THESS INTEC. Τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο μπαίνουν φαγάνες!”

Ευθυμιάδης: “Δεν αλλάζει τίποτα για το THESS INTEC. Τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο μπαίνουν φαγάνες!”

Ηχηρή απάντηση του Νίκου Ευθυμιάδη, ο οποίος δικαιώνει απόλυτα το ρεπορτάζ του BestCity.gr, σχετικά με όλα όσα ακούστηκαν μέσα στην εβδομάδα για κώλυμα με το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς, για ματαίωση ή για μετακόμισή του σε άλλο Δήμο και άλλα τρελά τινά.

Ο πρόεδρος του THESS INTEC είναι σαφής και κατηγορηματικός: «Ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία και πολύ λογικά, τα οποία και θα στείλουμε. Δεν έχει ξαναγίνει το ΣτΕ να απαντά εντός 15 ημερών. Το ΣτΕ γνωμοδοτεί και λέει ότι επί του παρόντος χρειάζεται πρόσθετη οικολογική μελέτη, την οποία θα κάνουμε και θα στείλουμε», τονίζει, λέγοντας ότι δεν πρόκειται ούτε για εμπλοκή, ούτε για καθυστέρηση, ενώ επισημαίνει παράλληλα ότι αυτή η Μελέτη που είχε κατατεθεί ήταν με την έγκριση του υπουργείου Περιβάλλοντος, με την έγκριση των συμβούλων και με τις γνωμοδοτήσεις του Φορέα Θερμαϊκού Κόλπου”, υπογράμμισε μιλώντας στην ιστεσελίδα typosthes.gr.

Και συνέχισε: “Η εκτίμηση είναι ότι θα απαιτηθεί περίπου ένας μήνας για να ολοκληρωθεί η μελέτη. Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι τον Ιανουάριο του 2023 θα υπήρχε η οριστική έγκριση. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι έτσι θα γίνει. Επίσης πιστεύουμε ότι τον ερχόμενο Μάρτιο-Απρίλιο θα μπουν φαγάνες για να αρχίσουν τα έργα. Δεν αλλάζει τίποτα», αναφέρει ο κ. Ευθυμιάδης, ενώ στο ερώτημα αν θα απαιτηθεί εκ νέου διαβούλευση, επισημαίνει ότι “Θα γίνει ό,τι χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για καθυστέρηση «εντός των ορίων που προβλέπαμε» και όχι για ανατροπές” τονίζει.

Σύμφωνα με τα σχεδιαζόμενα, θα απαιτηθούν δυο χρόνια για την ολοκλήρωσή του Πάρκου. Ειδικότερα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ενεργειών του έργου θα απαιτηθεί ένα έτος για να ολοκληρωθούν οι υποδομές και τα δίκτυα και ένας ακόμη για την κατασκευή των κτιρίων.

Ο κ. Ευθυμιάδης εκτιμά εξάλλου ότι η εξέλιξη αυτήν δεν θα επιφέρει κάποια αλλαγή σε ότι αφορά την εκταμίευση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αφήστε μια απάντηση