ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ; Χρήσιμες συμβουλές από την Κατερίνα Ζιούτα για το επίδομα ασθένειας (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ; Χρήσιμες συμβουλές από την Κατερίνα Ζιούτα για το επίδομα ασθένειας (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι σκόπιμο να γίνεται επικαιροποίηση των ατομικών μας στοιχείων από την ενότητα «Ατομικά Στοιχεία Ασφάλισης» στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, ειδικά ως προς τη διεύθυνση και το IBAN. Σημαντικό είναι επίσης, να καταχωρήσουμε την τωρινή μας διεύθυνση για να δρομολογηθεί η αίτηση μας στη σωστή Τοπική Δ/νση ΕΦΚΑ. Σε διαφορετική περίπτωση θα καθυστερήσει λόγω αναδρομολόγησης. Επίσης είναι σημαντικό να τσεκάρουμε πως το τωρινό μας ΙΒΑΝ είναι το ίδιο με αυτό που έχει καταχωριστεί στα Ατομικά Στοιχεία Ασφάλισης, διαφορετικά κινδυνεύουμε η πίστωση να διενεργηθεί μέσω άλλης διαδικασίας πιο χρονοβόρας.

Θα πρέπει να φροντίσουμε, ακόμη κι αν δεν προσέλθουμε στον γιατρό την πρώτη ημέρα που απουσιάσαμε από την εργασία μας, η γνωμάτευση του γιατρού να εκκινεί την αναρρωτική άδεια από την πρώτη ημέρα απουσίας μας, σε διαφορετική περίπτωση, θα επιδοτηθούμε για λιγότερες ημέρες.

Η γνωμάτευση του γιατρού θα πρέπει να ξεκινά την αναρρωτική άδεια, την ίδια ημέρα που αναγράφει το εξιτήριο μας, καθώς είναι ημέρα που δεν επιδοτείται ως ημέρα νοσηλείας από τη στιγμή που φύγαμε από το νοσοκομείο. Σε διαφορετική περίπτωση θα χαθεί.

*Η Κατερίνα Ζιούτα είναι προϊσταμένη του ΕΦΚΑ και υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση