Επτά Δήμοι της Θεσσαλονίκης εξασφάλισαν πόρους από την Περιφέρεια για νέα σχολεία-Εκτός προγραμματισμού ο Δήμος Θερμαϊκού

Επτά Δήμοι της Θεσσαλονίκης εξασφάλισαν πόρους από την Περιφέρεια για νέα σχολεία-Εκτός προγραμματισμού ο Δήμος Θερμαϊκού

Επτά δήμοι της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης (Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Λαγκαδά, Παύλου Μελά, Πυλαίας – Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου) εξασφάλισαν πόρους από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για 12 νέα σχολεία και με δεδομένες τις ανάγκες στη σχολική στέγη έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν.

Αυτός που πρέπει να κλαίει είναι ο Δήμος Θερμαϊκού ο οποίος μένει εκτός προγραμματισμού από την όλη διαδικασία. Λες και στον δικό μας Δήμο δεν υπάρχουν ανάγκες για νέα σχολεία, λες και εδώ, το θέμα της σχολικής στέγης, το έχουμε λυμένο.

Ο δήμαρχος, Θόδωρος Τζέκος, βρίσκεται σταθερά εκτός λίστας χρηματοδοτήσεων από παντού… Οτι έργο γίνεται στον Δήμο, έχει πάρει έγκριση σε προγενέστερο χρόνο (πριν αυτός αναλάβει) και αυτό που μένει, είναι να δούμε που μπορεί να μας οδηγήσει όλη αυτή η κατάσταση αποκλεισμού, για την οποία φέρει προσωπική ευθύνη, τόσο εξαιτίας της κομματικής του ταυτότητας (την οποία συνεχώς προβάλλει), όσο και εξαιτίας του εσωστρεφούς χαρακτήρα του.

Οταν σε περίοδο ΔΕΘ ουδείς υπουργός επισκέπτεται τον Δήμο και όταν στην Αθήνα γίνεται δεκτός απλά για καφέ (για παράδειγμα από την Ελενα Ράπτη), χωρίς αντικείμενο κουβέντας, αντιλαμβάνεται ο καθένας το επίπεδο αποδοχής που έχει στα κέντρα των αποφάσεων.

Το “μάρμαρο”, βέβαια, δεν το πληρώνει ο ίδιος, αλλά ο Δήμος μας…