Εποικοδομητική πρόταση Καπλάνη για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας

Εποικοδομητική πρόταση Καπλάνη για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας

Μία σοβαρή και συναινετικη ανάρτηση σε χαμηλούς τόνους με στόχο το καλό του τόπου, ανέβασε για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας ο επικεφαλής της παράταξης “Το μέλλον… τώρα”, Δημήτρης Καπλάνης.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Κάμπινγκ Αγ. Τριάδος

Αξιοποίηση ΝΑΙ, αλλά πως ?????

Ο δήμος μας δέχτηκε τα τελευταία χρόνια μια φοβερή οικιστική ανάπτυξη .
Έναν <<εποικισμό>> χωρίς να διαθέτει τις ανάλογες υποδομές και μη μπορώντας οι διοικήσεις να ανταποκριθούν στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν, πήγαμε από το κακό στο χειρότερο .

Τα λέω αυτά για να προκαλέσω την προσοχή της σημερινής διοίκησης προκειμένου να αποφύγουμε ανάπτυξη τσιμεντοποίησης . ΑΡΚΕΤΑ.

Για την εκμετάλλευση του πρέπει φυσικά να τηρηθούν κατ αρχήν όσα προβλέπονται στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο όπου για την ένταξη του συγκεκριμένου κτήματος στο πολεοδομικό σχέδιο υπάρχει υποχρέωση προσφοράς στον δήμο περίπου 75 στρεμ..

Θέλω επίσης, ευκαιρίας δοθείσης να πω πως υπάρχει πρόταση αξιοποιήσεις .Στην πρώτη θητεία του Αλεξανδρή είχα φέρει τον καθηγητή Καραγκούνη ο οποίος ήταν και πρόεδρος της τότε Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης ο οποίος έφερε την εξής πρόταση αξιοποίησης η οποία είναι νομίζω ακόμη επίκαιρη .

Με στόχο τον ιαματικό τουρισμό πρότεινε την ανάπτυξη ΣΠΑ ,Θαλασσοθεραπείας ,αρωματικής θεραπείας και θερμών λουτρών ,υποστηρίζοντας πως στην περιοχή και σε βάθος όχι μεγαλύτερο των 250 μέτρων υπάρχουν νερά όμοια με αυτά των λουτρών θέρμης ,πρότεινε επίσης την ίδρυση και λειτουργία σχολής εκπαίδευσης στελεχών για τις παραπάνω δραστηριότητες .

Να σημειωθεί ότι στις απαραίτητες εγκαταστάσεις που πρότεινε, προέβλεπε και την ανέγερση ξενοδοχείου και σχολείου.
Δυστυχώς κάποιοι όχι μόνον δεν πήραν στα σοβαρά την πρόταση αλλά την απέρριψαν εκ προοιμίου γιατί ήταν από δικές μου ενέργειες και απογοήτευσαν τον καθηγητή ο οποίος έφυγε στεναχωρημένος κι έτσι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή η οποία προέβλεπε εξέλιξη και για την εκπαίδευση και απασχόληση των νεών μας αλλά και για τους αγρότες ( στα χιλιάδες στρέμματα της Επανομής) που θα μπορούσαν να καλλιεργούν αρωματικά φυτά για τις ανάγκες της αρωματοθεραπείας.

Επίσης πρέπει να λάβουμε υπ όψη μας ,ότι είναι προτιμότερος για μας ο ιαματικός τουρισμός διότι δεν έχουμε ανταγωνισμό και είναι ετήσιος ,ενώ οι ακτές μας είναι λιγότερο ελκυστικές από αυτές της Χαλκιδικής που είναι δίπλα μας και λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι.

Με αυτές λοιπόν τις σκέψεις και με αυτήν την πρόταση ελπίζω η σημερινή διοίκηση να ταυτιστεί και να αγωνιστεί ώστε να το πετύχει . Μιλάμε για το καλό του δήμου μας ,των δημοτών μας και ειδικά των νέων , επειδή δημιουργούνται μόνιμες και όχι εποχικές θέσεις εργασίας και όχι για την προβολή προσώπων”.

Αφήστε μια απάντηση