Επιστολή Χατζηβαλάση σε Τσαμασλή: ” Να μας ενημερώσετε άμεσα για τα παρακρατούμενα Δημοτικά Τέλη”

Επιστολή Χατζηβαλάση σε Τσαμασλή: ” Να μας ενημερώσετε άμεσα για τα παρακρατούμενα Δημοτικά Τέλη”

Επιστολή στον δήμαρχο, Γιώργο Τσαμασλή, απέστειλε ο ο Γιώργος Χατζηβαλάσης. Ο επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών”, ζητά από την δημοτική αρχή να ενημερώσει για τα παρακρατούμενα δημοτικά τέλη από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Η επιστολή:

“Παρακρατούμενα Δημοτικά Τέλη από παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Κύριε δήμαρχε,

Ηχηρή είναι η σιωπή του δήμου μας στη σκανδαλώδη και καταφανώς παράνομη σε βάρος του στάση των μεγάλων εταιρειών – παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Τη στιγμή που στην κυριολεξία «ζητιανεύουμε» στην κυβέρνηση για έκτακτες επιχορηγήσεις ολίγων χιλιάδων ευρώ, δεν κάνουμε τίποτα για την αδικαιολόγητη παρακράτηση επί μήνες από τις εν λόγω εταιρείες και τη μη απόδοση στο δήμο των Δημοτικών Τελών και του Δημοτικού Φόρου, που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών τους.

Γνωρίζουμε όλοι τι συνέβη, πριν μερικά μόλις χρόνια, όταν δύο τέτοιες εταιρείες καταχράστηκαν τα Δημοτικά Τέλη και τους Δημοτικούς Φόρους όλων των δήμων της χώρας.

Παρά το γεγονός, ότι ζητήθηκε τότε από την κυβέρνηση και νομοθετήθηκε, ότι «η όποια καθυστέρηση καταβολής των εισπραχθέντων δημοτικών τελών από μέρους των εταιρειών, θεωρείται υπεξαίρεση και θα παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη», η δημοτική μας αρχή μένει άπραγη και η απραξία αυτή βαραίνει εσάς προσωπικά όσο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών.

Δυστυχώς αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, δεν έχει απασχολήσει μέχρι σήμερα ούτε την Οικονομική Επιτροπή, ούτε το δημοτικό Συμβούλιο. Τα ερωτήματα για την στάση σας αυτή είναι αμείλικτα. Εκτός και αν δεν έχετε πάρει καν χαμπάρι, τι συμβαίνει.

Μετά από τα παραπάνω καλείστε να ενημερώσετε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο σε ποιο ύψος έχουν φτάσει τα παρακρατούμενα Δημοτικά Τέλη και Φόροι εκ μέρους των εταιρειών και να φέρετε εισήγηση για την δικαστική διεκδίκησή τους.

Για την ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Γιώργος Χατζηβαλάσης”

Αφήστε μια απάντηση