Επιπλέον 200 χιλιάδες ευρώ για ποδηλατοκίνηση στον Δήμο μας!

Επιπλέον 200 χιλιάδες ευρώ για ποδηλατοκίνηση στον Δήμο μας!

Διευρύνεται το πρόγραμμα βιώσιμης μικροκινητικότητας στο οποίο εντάχθηκε ο Δήμος Θερμαϊκού. Η διεύρυνση αφορά σε ένα επιπλέον κονδύλι, ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, το οποίο θα βοηθήσει στη μεγαλύτερη έλευση ποδηλάτων στον Δήμο μας.

Εκεί, γύρω στην Ανοιξη, θα έρθουν πάρα πολλά ποδήλατα τα οποία θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους και μάλιστα εντελώς δωρεάν!

Η σχετική πράξη υπό τον τίτλο: “Αποδοχή ένταξης της πράξης «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)» με Κωδικό ΟΠΣ 5163963 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”, ψηφίστηκε και βρίσκεται στη φάση της υλοποίησής του.

Υπολογίζεται πως μέχρι την Ανοιξη, τα ποδήλατα θα έχουν φτάσει στον Δήμο, ο οποίος με τη σειρά του θα τα διασπείρει στα δημοτικά διαμερίσματα.

Ολος ο Δήμος Θερμαϊκού, εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους, προσφέρεται για την χρησιμοποίηση ποδηλάτων τα οποία πρέπει να μπουν στη ζωή μας, όπως γίνεται άλλωστε σε όλες της χώρες της Ευρώπης. Γιατί μια μικρή απόσταση που θα μπορούσε να γίνει με ποδήλατο, να γίνεται με το αυτοκίνητο; Τουλάχιστον εντός των περιοχών μας, ας μάθουμε να κινούμαστε με το ποδήλατο. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε και τίποτα να χάσουμε…

Αφήστε μια απάντηση