Επεισόδια όλη τη νύχτα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο-Εικόνες “πολέμου” στους δρόμους (ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια όλη τη νύχτα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο-Εικόνες “πολέμου” στους δρόμους (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την πανεπιστημιακή αστυνομία και για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με δεκάδες μέλη φοιτητικών συλλογών να αντιδρούν στην παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ ξέσπασαν και επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτοξεύτηκαν από πλευράς συγκεντρωμένων διάφορα αντικείμενα, όπως αυγά και μπουκάλια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χρήση χημικών.

«Για την πανεπιστημιακή αστυνομία ξέρουμε ότι υπάρχει μία πολιτική αντιπαράθεση. Πάνω σε αυτή την πολιτική αντιπαράθεση υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι, οι «μπαχαλάκηδες» που θα εκμεταλλευτούν αυτή την αντιπαράθεση και θα κάνουν αυτά τα έκτροπα. Υπάρχει και η αντίθεση των φοιτητών, η οποία σαφώς και δεν κρίνεται από κανέναν, γιατί οι φοιτητές καλά κάνουν και διαμαρτύρονται γι’ αυτά που δεν θέλουν, και μέσα από το φοιτητικό κίνημα παράγεται και η δημοκρατία», ανέφερε αρχικά ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Οι μπαχαλάκηδες όμως κάνουν αυτά τα έκτροπα και απειλούν ευθέως τους συναδέλφους που πάνε να πιάσουν δουλειά με την πανεπιστημιακή αστυνομία. Ακόμα, δεν έχουν γίνει οι κινήσεις από την πανεπιστημιακή κοινότητα και τους πρυτάνεις προκειμένου να έρθουν τα κατάλληλα μηχανήματα για να φτιαχτούν οι πύλες εισόδου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, και να αρχίσει ομαλά η δουλειά τους», επεσήμανε.

Αφήστε μια απάντηση