Εξελίξεις: Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση- Ξεκινά η διάθεση των αντιικών φαρμάκων (BINTEO)

Εξελίξεις: Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση- Ξεκινά η διάθεση των αντιικών φαρμάκων (BINTEO)

Σε χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία προχωρά από την Δευτέρα η κυβέρνηση με φόντο την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων. Η εστίαση επιστρέφει με μουσική, χωρίς περιορισμούς στο ωράριο μόνο όμως με καθήμενους. Ως έχει παραμένει ωστόσο ο αριθμός θεατών στα γήπεδα με το μέτρο να επανεξετάζεται από την προσεχή από την εβδομάδα.

Την επόμενη εβδομάδα, ξεκινά επίσης και η χορήγηση των αντιϊκων χαπιών με παράδοση στα σπίτια.

Με το σταγονόμετρο η χαλάρωση των μέτρων καθώς η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων άναψε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία της εστίασης σε κανονικούς ρυθμούς, όχι όμως και για τα γήπεδα.

Έτσι από την Δευτέρα η μουσική επιστρέφει σε εστιατόρια, μπαρ και καφέ, στη λειτουργία των οποίων δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός στο ωράριο, όμως η διασκέδαση θα συνεχίσει να αφορά μόνο καθήμενους.

Την επόμενη εβδομάδα οι επιστήμονες θα επανεξετάσουν το θέμα με την πληρότητα των γηπέδων, η οποία παραμένει προς το παρόν στο 10%.

Ξεκινά η διάθεση των αντιικών φαρμάκων

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διάθεση των αντιικών φαρμάκων. Θα αφορά τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, άνω των 18 ετών και έχουν θετικό rapid ή μοριακό τεστ.

Η αίτηση θα γίνεται στη σχετική πλατφόρμα από τον θεράποντα ιατρό τους. Μόλις δοθεί η έγκριση τα χάπια θα αποστέλλονται από τον ΕΟΔΥ στο σπίτι του ασθενούς, και θα τα λαμβάνει σύμφωνα με τις οδηγίες.

Από τη διάθεση των χαπιών εξαιρούνται οι έγκυες.

Η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει μεγάλη, ενώ και οι σκληροί δείκτες της πανδημίας συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, ενώ παρατηρείται αύξηση στις νοσηλείες παιδιών.

Μια εβδομάδα παράταση θα δοθεί σε όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν την τρίτη δόση λόγω κακοκαιρίας και έτσι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα ισχύουν κανονικά έως και τις 7 Φεβρουαρίου. Όποιος έως τότε δεν έχει λάβει την τρίτη δόση και έχει παρέλθει το 7μηνο θα λογίζεται ως ανεμβολίαστος.

Το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση