Ενδιαφέρουσα ανάλυση για το κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας από τον Β. Αθανασιάδη: Πράσινο, ΣΠΑ, χώροι αναψυχής
Μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση δημοσίευσε ο δασολόγος και συνδημότης μας, Βασίλης Αθανασιάδης, ο οποίος είναι γνώστης του θέματος και στα συμπεράσματα που καταλήγει πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή.
Διαβάστε την ανάλυση:
“Ολοκληρώθηκε η στρατηγική Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του κάμπινγκ και ξεκινά η διαβουλευση για τις τελικές παρατηρήσεις.
Η συνολική του έκταση αγγίζει τα 123 στρέμματα Προτείνονται τα εξής : 1)Δημιουργία Ξενοδοχείου και μπανγκαλοους κατά μήκος της παραλίας σε έκταση 60 στρεμματων.
Τους τρεις χώρους θα χωρίζει ζώνη πρασίνου
2) Δημιουργία κοινόχρηστου χώρου πρασίνου 40 στρμ. μεταξύ της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Μηχανιωνας και του Ξενοδοχείου.
Στο χώρο προβλέπεται να κατασκευαστεί Λύκειο με κλειστό γυμναστήριο, Δημοτικό Σχολείο.
3) Δημιουργία κοινόχρηστου χώρου πλάτους 30 Μ κατά μήκος της θάλασσας με σκοπό την ολοκλήρωση του παραλιακού πεζόδρομου
4) Ζώνη πρασίνου.
Μεταξύ της επαρχιακής οδού και των πρανών
Ο χώρος έχει χαρακτηριστεί τελεσίδικα με απόφαση του Δασαρχείου του έτους 2002 σε δασική έκταση.
5) Θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα ύπαρξης θερμών νερών έτσι ώστε να δοθούν μεγαλύτερες δυνατότητες αξιοποίησης για όλο το χρόνο για ΣΠΑ.
Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με την μετατροπή του κάμπινγκ σε ξενοδοχείο, οι χώροι πρασίνου όμως που δημιουργούνται, ο χώρος που δίνεται στο Δήμο για δημιουργία σχολείων και η ζώνη πεζόδρομου που νομοθετείται για συνέχιση του πεζόδρομου καθιστά την πρόταση ελκυστική.
Αν δε το κάμπινγκ της Επανωμής, που ο Δήμος προσπαθεί να αποκτήσει, διατηρήσει τα χαρακτηριστικά του, τότε θα έχουμε ένα στρατηγικό σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης αξιοποιώντας και το κάμπινγκ του κτήματος Καραγκιόζη στη Μηχανιώνα στα πλαίσια μιας ισόρροπης και δικαιας ανάπτυξης όλου του Δήμου!!!”.