Ενας χρόνος χωρίς τον Κωνσταντίνο-Ο Παύλος ετοιμάζει το μνημόσυνό του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενας χρόνος χωρίς τον Κωνσταντίνο-Ο Παύλος ετοιμάζει το μνημόσυνό του (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον τάφο του εκλιπόντος βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόϊ μεθαύριο Τετάρτη, όταν και συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατό του και στο κάστρο του Ουίνδσορ στις 27 του ερχόμενου Φλεβάρη, με την αιγίδα του βασιλιά Καρόλου, όπως τονίζουν συνεργάτες του Παύλου, στο Live News. Αυτά θα είναι τα δύο μνημόσυνα που θα γίνουν για τον τελευταίο βασιλιά στην Ελλάδα, με τις ετοιμασίες για το πρώτο να ολοκληρώνονται.

Το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου

Σε στενό οικογενειακό κύκλο, μακριά από κάμερες, το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, τα παιδιά, τα εγγόνια και η σύζυγος του Κωνσταντίνου Άννα Μαρία θα κάνουν στο Τατόι το μνημόσυνο, ακριβώς ένα χρόνο μετά τον θάνατο του τελευταίου μονάρχη.

Ένα χρόνο πριν, ο Παύλος υποδεχόταν στη Μητρόπολη τους γαλαζοαίματους που ήθελαν να τιμήσουν τον πατέρα του και εκφωνούσε τον επικήδειο.

Στόχος της οικογένειας, είναι το ετήσιο μνημόσυνο να μην λάβει την ίδια έκταση, με τα μέτρα ασφαλείας στο Τατόι να είναι ήδη αυξημένα, ώστε κανείς πριν από τα μέλη της οικογένειας, να μην μπορέσει να πλησιάσει.

Χθες στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι, τελέστηκε το πρώτο μνημόσυνο από άτομα που δεν θα κληθούν σε αυτό της Τετάρτης.

Ο Παύλος αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. Θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος όπως αναφέρουν πήγες του Live News, θα αναλάβει προσωπικά την τελετή που θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, στη μνήμη του εκλιπόντος βασιλιά.

«Το μνημόσυνο στο Λονδίνο θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου στο κάστρο του Ουίνδσορ. Θα γίνει υπό την αιγίδα του βασιλιά Καρόλου».

Τα φετινά Θεοφάνια ο Παύλος επέλεξε να τα γιορτάσει στον Πειραιά. Αντάλλαξε ευχές με πιστούς σε εκκλησία και αμέσως μετά συνεχάρη τον νεαρό που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στο γραφικό Μικρολίμανο της Καστέλας.