“Εμφραγμα” στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης-Ανεξέλεγκτος, πια, ο κορωνοϊός

“Εμφραγμα” στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης-Ανεξέλεγκτος, πια, ο κορωνοϊός

Απελπιστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εισαγωγές ασθενών με covid διαδέχεται η μία την άλλη και τα κρεβάτια να μην επαρκούν, πια.

Η αύξηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι μονάδες εντατικής θεραπείας να καταγράφουν σε καθημερινή -πλέον- βάση πληρότητα της τάξης του 100% και ασθενείς να παραμένουν διασωληνωμένοι σε άλλες μονάδες, μέχρι να αδειάσει κάποιο κρεβάτι.

Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν το ΑΧΕΠΑ και το “Παπανικολάου” όπου γίνεται στην κυριολεξία μάχη για ένα άδειο κρεβάτι, με τους γιατρούς να μην ξέρουν, πια, πως να αντιδράσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εφημερία του νοσοκομείου Παπανικολάου ολοκληρώθηκε χθες το πρωί με τις 30 κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες και τέσσερις ασθενείς διασωληνωμένους σε άλλες μονάδες. Περισσότερα από 100 άτομα προσήλθαν με ύποπτα συμπτώματα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών covid, εκ των οποίων τα 44 κρίθηκε ότι έχρηζαν νοσηλείας. Αντίστοιχα, το ΑΧΕΠΑ ξεκίνησε την εφημερία του χθες το πρωί με δύο διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και με αυξημένη προσέλευση στα ΤΕΠ.

Με όλο αυτό το σκηνικό σε εξέλιξη θεωρείται δεδομένο πως πολύ σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο της επίταξης προκειμένου να βοηθηθεί το σύστημα υγείας το οποίο δοκιμάζεται σε πολύ έντονο βαθμό.

Αφήστε μια απάντηση