Εκλογές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου (BINTEO)

Εκλογές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου (BINTEO)

Ολοκληρώνεται απόψε και επισήμως η προεκλογική περίοδος, με τους πολιτικούς αρχηγούς να στέλνουν τα τελευταία τους μηνύματα στους ψηφοφόρους πριν τις εκλογές τις Κυριακής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά το ευρύ δημοκοπικό προβάδισμα υπογραμμίζει ότι ο εφησυχασμός είναι ο μεγάλος αντίπαλος της ΝΔ. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι καμία εκλογική αναμέτρηση, δεν κρίνεται πριν μιλήσουν οι πολίτες με την ψήφο τους στην κάλπη.

«Μεγάλος μας αντίπαλος στις εκλογές της Κυριακής είναι ο εφησυχασμός», είπε σε συνέντευξή του στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προειδοποίησε πως τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί.

Τίποτα δεν έχει κριθεί, και ο μεγάλος αντίπαλος της ΝΔ είναι ο εφησυχασμός και η αίσθηση ότι όλα έχουν κριθεί. Τίποτα δεν έχει κριθεί οι πολίτες θα πρέπει να πάνε να ξαναψηφίσουν και θα χαρώ αν η συμμετοχή είναι αυξημένη», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Καμιά αναμέτρηση δεν κρίνεται πριν την κρίνει ο λαός», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Σύνταγμα, ζητώντας ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή των συσχετισμών του Μαΐου

«Μόνο έναν φοβούνται, τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Γι’ αυτό και παραμένουμε η μόνη δύναμη που μπορούμε από Δευτέρα να αντιμετωπίσουμε και να εμποδίσουμε να στήσουν ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή τελειώνουμε τον μηχανισμό του φόβου για τα χειρότερα. Θα έχουμε σε πρώτη φάση μια ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση και σε δεύτερη φάση μια επιλογή κυβερνητική», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ λίγο πριν την κάλπη
Οι τόνοι ανεβαίνουν κατακόρυφα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, 3 μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη την αποπομπή του Δημήτρη Μάντζου από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, με την Κουμουνδούρου να μιλά για επιστράτευσή του ως δικηγόρο από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταλόγισε «πανικό» στον Αλέξη Τσίπρα και τον κατηγόρησε ότι συνέκρινε τον Δημήτρη Μάντζιο με τον Ανδρέα Πάτση, που αγόραζε κόκκινα δάνεια 62,7 εκατ. ευρώ για 4 εκατ. ευρώ.

«Έρχεται πάλι τρεις ημέρες πριν τις εκλογές από τον πανικό του – γιατί ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται – να εξομοιώσει τον Πάτση, και εξομοιώνει αυτόν με έναν νέο άνθρωπο που, πριν γίνει Εκπρόσωπος Τύπου, εργαζόμενος σε μία εταιρεία πολλών δικηγόρων κάνει μία δικηγορική πράξη. Δεν μπορεί αυτή η δικηγορική πράξη να συμψηφιστεί με τον Πάτση», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή το βράδυ δίνουμε μάχη για να ανεβάσουμε το κόμμα μας πιο ψηλά», διεμήνυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τι λένε οι δημοσκοπήσεις
Την ίδια ώρα αυτοδυναμία της ΝΔ και 6κομματική βουλή δείχνει η δημοσκόπηση της ALCO για τον Alpha. Συγκεκριμένα τα κόμματα λαμβάνουν:

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (Εκτίμηση Alpha/Alco)
ΝΔ: 39,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 18,4%

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 10,5%

ΚΚΕ: 6,8%

Ελληνική Λύση: 3,4%

Νίκη: 2,8%

Πλεύση Ελευθερίας: 3,2%

ΜέΡΑ25: 2%

Σπαρτιάτες: 2,1%

Άλλο: 4,8%

ΑΝ/ΤΟΙ: 6,4%

Η έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΙ δίνει στα κόμματα:

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (Εκτίμηση ΣΚΑΪ/PULSE)
ΝΔ: 38,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 19,%

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 11,5%

ΚΚΕ: 6,5%

Ελληνική Λύση: 3,5%

ΝΙΚΗ: 3,5%

Πλεύση Ελευθερίας: 3,5%

ΜέΡΑ25: 2%

Σπαρτιάτες: 2,5%

Άλλοι: 4%

Αναποφάσιστοι/ΔΑ: 5,5%

Στη μέτρηση της GPO για το Star, η δύναμη των κομμάτων στην εκτίμηση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής:

Εκτίμηση ψήφου (Star/GPO)
ΝΔ: 42%

ΣΥΡΙΖΑ: 19%

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 11,5%

ΚΚΕ: 7%

Ελληνική Λύση: 4%

Πλεύση Ελευθερίας: 3,3%

ΝΙΚΗ: 3%

Εκτός βουλής: 10,2%

Οι πολιτικοί αρχηγοί διανύουν πλέον το τελευταίο κατοστάρι πριν το νήμα, την κάλπης της 25 Ιουνίου.

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Αφήστε μια απάντηση