Εκδήλωση μνήμης απόψε στη Μηχανιώνα: “Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…”

Εκδήλωση μνήμης απόψε στη Μηχανιώνα: “Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…”

Μια εξαιρετική εκδήλωση για την συμπλήρωση των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων από τους γενέθλιους τόπους τους, παρουσιάζεται απόψε στο αμφιθέατρο της Μηχανιώνας (Πέυκα). “ Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω” 100 Χρόνια μετά, (1922-2022)…

Οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Δημοτικού σχολείου Νέας Μηχανιώνας θα μας ταξιδέψουν στη Μηχανιώνα του χθες. Όπου μέσα από τα λόγια της περιγραφής του δρόμου της προσφυγιάς, του διωγμού και της εξαθλίωσης, αλλά και της καθημερινής ζωής των προγόνων μας, την εποχή πριν το διωγμό, όταν ζούσαν και βίωναν ευτυχισμένοι στην παλιά τους πατρίδα, το τραγούδι και το χορό τους, τα έθιμά αλλά και τις συνήθειές τους, θα μας γεννηθούν θύμησες εκείνων των εποχών, του πολιτισμού και της κουλτούρας από την πατρίδα που χάθηκε αλλά δεν ξεχάστηκε, θα μας γεννηθούν συναισθήματα πόνου, λύπης αλλά και χαράς…..

Την εκδήλωση επιμελήθηκε η Θεοδώρα Σταμίδου, υπάλληλος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. καθηγήτρια Φυσικής αγωγής σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς της ΣΤ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Νέας Μηχανιώνας Άννα Γεωργάκα, Άννη Θώμογλου, Βασιλική Παπαβαρσάμη και Ελένη Τσόκανου. Υπεύθυνη Μουσικής Αγωγής 2ου Δημοτικού σχολείου Νέας Μηχανιώνας η κ. Ελευθερία Γκιντίκα.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει με αφήγηση και τραγούδι η Δέσποινα Καραγιάννη.

Αφήστε μια απάντηση