Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση το πρόγραμμα των ηλεκτρικών ποδηλάτων για τον Δήμο μας

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση το πρόγραμμα των ηλεκτρικών ποδηλάτων για τον Δήμο μας

Μία σημαντική απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση έφτασε σήμερα στον Δήμο Θερμαϊκού.

Το σχετικό έγγραφο έχει να κάνει με την έγκριση του προγράμματος εγκατάστασης ηλεκτρικών ποδηλάτων τα οποία οι πολίτες θα μισθώνουν δωρεάν!

Το συγκεκριμένο έγγραφο αποτελεί “κόλαφο” για συγκεκριμένους κύκλους οι οποίοι “διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους” πως το πρόγραμμα θα απορρίπτονταν από την Αποκεντρωμένη εξαιτίας μικρής έκπτωσης κτλ κτλ…Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν συνέβη και πλέον τα ηλεκτρικά ποδήλατα σε πολύ λίγο καιρό θα αποτελούν μια ευχάριστη πραγματικότητα για τον Δήμο μας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναμένεται να βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών, προωθώντας τις «πράσινες» μετακινήσεις.

Παράλληλα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα αναμένεται να συνδράμουν στη διευκόλυνση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς, τον περιορισμό της κίνησης στην πόλη, αλλά και τον μετριασμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου.

Το σύστημα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει ηλεκτρονικά τη μίσθωση του ποδηλάτου για συγκεκριμένη ώρα και θα μπορεί να το παραλαμβάνει και να το επιστρέφει, από σημεία στάθμευσης και αυτόματης Φόρτισης.

Αφήστε μια απάντηση