“Εγκλημα” η εγκατάσταση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στην Περαία

“Εγκλημα” η εγκατάσταση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στην Περαία

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, πάρθηκε η απόφαση να προχωρήσει η εγκατάσταση ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης σε μια περιοχή (πέριξ των Τσαϊρίων) που ανήκει μεν στον Δήμο Θέρμης, αλλά επί της ουσίας βρίσκεται στην Περαία.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, χειροκρότησε την απόφαση, επειδή προηγουμένως την εισηγήθηκε και την χειροκρότησε ο αντιπεριφερειάρχης, Πάρης Μπίλιας, ο οποίος λίγο αργότερα χειροκροτήθηκε από τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Και μετά απ΄ αυτά τα χειροκροτήματα, η περιοχή μας “φεσώθηκε” ένα έκτρωμα που θα της κάνει διαχρονικά κακό σε πολλούς τομείς. Διότι, δεν γίνεται στην είσοδο μιας τουριστικής περιοχής να εγκαθιστάς μια τέτοια κατάσταση. Είναι “έγκλημα” που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί και υπό το πρίσμα αυτό υπήρξε έντονη αντίδραση από τις παρατάξεις του Γιάννη Μαυρομάτη και του Γιώργου Χατζηβαλάση οι οποίες (παρατάξεις) καταψήφισαν.

Θυμίζουμε πως ο κ. Τσαμασλής, προεκλογικά, είχε δεχθεί να γίνει ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στη Μηχανιώνα, όμως τώρα εξαιτίας του ότι το Παραλιακό Μέτωπο σταματά στην Αγία Τριάδα, χειροκρότησε την εισήγηση Μπίλια.

Αλλά εδώ δεν ψάχνουμε για… χειροκροτητές! Ο τόπος χρειάζεται έργα πνοής και όχι έργα που υποβαθμίζουν το περιβάλλον και μας φέρνουν 100 χρόνια πίσω.

Αφήστε μια απάντηση