Είναι απαραίτητες οι διακοπές για την υγεία μας; (BINTEO)

Είναι απαραίτητες οι διακοπές για την υγεία μας; (BINTEO)

Ο δημοσιογράφος, Θανάσης Πάτρας και η ψυχολόγος, Μαρία Θεριανού, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας Vita» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τις διακοπές και το κατά πόσο είναι απαραίτητες.

Ο δημοσιογράφος, Θανάσης Πάτρας λέει πως οι διαφωνεί με το μοντέλο των διακοπών που έχουμε συνηθίσει.

«Θα προτιμούσα ανά 2 μήνες να μπορούμε να φεύγουμε για μία εβδομάδα. Αλλά δεν γίνεται, Θεωρώ πως η αποσυμπίεση θα έπρεπε να είναι πιο σύντομη και να μοιράζεται μέσα στον χρόνο. Αλλά αυτό είναι πιο ακριβό»

Η Μαρία Θεριανού αναφέρει πως η ουσία των καλών διακοπών είναι να συνδεθούμε με τους άλλους και με τον εαυτό μας και όχι ο προορισμός ή οι πολυτέλειες.

«Οι διακοπές έχουν πολλαπλά οφέλη, όπως την μείωση τα έντασης και της πίεσης. Ο χρόνος που περνάμε με την οικογένειά μας μπορεί να συμβάλλει στην σύσφιξη των σχέσεων».

Οι διακοπές δεν είναι η μαγική λύση για όλα μάς τα προβλήματα. Δεν είναι η λύση για μία ανίερή καθημερινότητα. Πρέπει αν έχουμε στο μυαλό μας πως μπορούμε να περάσουμε καλά ακόμα και με τα μικροπροβλήματα. Στις διακοπές με παρέα πρέπει να υπάρχουν κοινοί στόχοι και να ακούμε τι θέλουν οι άλλοι αλλά και να έχουμε καλή διάθεση για να απολαύσουμε τις διακοπές».