Δυσαρέσκεια στην Επανομή για τα… θρησκευτικά γλέντια σε Ναούς και πλατείες

Δυσαρέσκεια στην Επανομή για τα… θρησκευτικά γλέντια σε Ναούς και πλατείες

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν στην Επανομή, για μία ακόμη φορά, πρωτοβουλίες γλεντιού που διαδραματίζονται σε προαύλια Ναών και πλατειών, με διοργανωτές ανθρώπους της εκκλησίας.

Πολλοί κάτοικοι τις Επανομής, χριστιανοί, με λύπη παρακολουθούν την ολίσθηση μέρους της τοπικής εκκλησίας να παραβαίνει τις παραβολές που διαβάζουνε οι ιερείς από τον άμβωνα!!! Θυμίζουμε αυτά που μας διδάσκει η εκκλησία, περί μη εμπορευματοποίησης των ιερών χώρων. Χαρακτηριστική είναι η παραβολή του Χριστού που διώχνει τους εμπόρους μέσα από τον ναό και τον προαύλιο χώρο του!!! Ο ίδιος ο Χριστός τους έδιωξε!!!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ “Ο Χριστός διώχνει τους εμπόρους από το Ναό”: “Ποιοι άλλοι μεταβάλλουν τον οίκο του Θεού σε οίκο εμπορίου; Εκείνοι, των οποίων οι διάνοιες είναι γεμάτες από μέριμνες για τα βιοτικά τους έργα και σε αυτές ακόμα τις στιγμές της επιτέλεσης της θρησκευτικής λατρείας. Ομοίως και εκείνοι, οι οποίοι τελούν τις θρησκευτικές τελετές αποβλέποντας σε χρηματικά οφέλη και σε αγοραπωλησία της αόρατης χάρης. Μη λησμονούμε, ότι μπροστά στα μάτια του Θεού η εσωτερική ζωή της σκέψης και των διαλογισμών είναι το ίδιο πραγματική με την εξωτερική ζωή της ενέργειας και των πράξεων. Οι σκέψεις στο ναό του Θεού λοιπόν είναι το ίδιο πραγματικοί μπροστά στον ουράνιο Πατέρα μας όπως και οποιαδήποτε εξωτερική μας πράξη. Εάν λοιπόν μέσα στον ιερό ναό απασχολείται ο νους μας και η καρδιά μας με κοσμικές φροντίδες και επιχειρήσεις, προκαλούμε την αποδοκιμασία του Θεού, το οποίου το μάτι που βλέπει τα πάντα βλέπει εμάς σαν βέβηλους, που μεταβάλλουμε τον οίκο του σε οίκο εμπορίου”

Κι όμως, βλέπουμε αφίσες και δημοσιεύματα ιερέων στα social να εμπορευματοποιούν, στην Παραλία Επανομής, τον ίδιο το Ναό, όπως συνέβη προ ημερών…και μάλιστα με 8 ευρώ εισιτήριο!!!!

Πάλι στην μεγαλύτερη εορτή της Παναγίας, αύριο, συνεχίζεται η προκλητική αυτή στάση, με δημοσιεύσεις αφισών που καλούν τον κόσμο σε… θρησκευτική πανήγυρη στο Νέο Πάρκο!!!!

Η εκκλησία μας δίδαξε ότι η θρησκευτική πανήγυρις γίνεται με τον πανηγυρικό εσπερινό, τον όρθρο και την αγρυπνία και όχι με μπουζούκια σε πλατείες!!!!

Ερώτηση: Ολα αυτά γίνονται με τη συναίνεση του Μητροπολίτη Ιουστίνου; Είναι ενήμερος;