Δράση Πολιτών: “Έχουμε ελάχιστο χρόνο για να ανατρέψουμε μία ανεξέλεγκτη κλιματική κρίση”

Δράση Πολιτών: “Έχουμε ελάχιστο χρόνο για να ανατρέψουμε μία ανεξέλεγκτη κλιματική κρίση”

Ανακοίνωση εξέδωσε η “Δράση Πολιτών” του Γιώργου Χατζηβαλάση για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στη ζωή μας. Τρανό παράδειγμα η επέλαση του καύσωνα που τον βιώνουμε αυτές τις ημέρες.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Χωρίς ορυκτά καύσιμα!

Έχουμε ελάχιστο χρόνο για να ανατρέψουμε μία ανεξέλεγκτη κλιματική κρίση. Ήδη οι πρώτες επιπτώσεις από την αλλαγή του κλίματος είναι αισθητές σε όλους: καύσωνες, ξηρασίες, πλημμύρες, όλο και πιο συχνά και πιο ακραία καιρικά φαινόμενα. Είναι καιρός να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας.

Η καθαρή ενέργεια από τον ήλιο, τον άνεμο και τις άλλες καθαρές πηγές δεν είναι θέμα μόνο της κεντρικής κυβέρνησης. Είναι θέμα και της τοπικής κοινωνίας. Η “Δράση Πολιτών” έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες και καταθέτει συνεχώς προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ενσωμάτωση πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, που όλοι βιώνουμε. Μαζί μπορούμε να απεξαρτηθούμε από τον άνθρακα και το πετρέλαιο και να διασφαλίσουμε μία κοινωνικά δίκαιη ενεργειακή μετάβαση: που βάζει στο επίκεντρο τους πολίτες, με ιδιαίτερη έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και διασφαλίζοντας ότι δεν θα μείνει κανείς πίσω”.

Αφήστε μια απάντηση