Δικαστική επιτυχία για τον Δήμο Θερμαϊκού

Δικαστική επιτυχία για τον Δήμο Θερμαϊκού

Μια μεγάλη δικαστική επιτυχία σημείωσε ο Δήμος Θερμαϊκού ο οποίος περιμένει στα ταμεία του, ως αποζημίωση, ένα ποσό της τάξεως των 820.000 ευρώ από μια υπόθεση του πρώην Δήμου Μηχανιώνας την οποία “κυνήγησε” ο Κώστας Κούτουκας.

Ο ίδιος εξηγεί:

“Μια υπόθεση που ταλάνιζε τον δήμο τα τελευταία 15 χρόνια κλείνει σε πρώτο βαθμό με νίκη του δήμου και την υποχρέωση της Εθνικής Τράπεζας να αποζημιώσει το δήμο με το ποσό των 820.000 ευρώ νομιμοτόκος από την κατάθεση της αγωγής το 2021 για πράξεις και παραλήψεις των στελεχών της, σε σχέση με τα ταμιακά διαθέσιμα του πρώην δήμου Μηχανιώνας και της υπεξαίρεσης που υπέστη από εργαζόμενό του.

Παρότι ο Δήμος έχασε την αγωγή που υπέβαλε ο πρώην Δήμος Μηχανιώνας ως αόριστη το 2020, το 2021 με εισήγησή μου και απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ανατέθηκε εκ νέου η αγωγή στη δικηγορική εταιρεία ¨Χαλβατζακης και Χαλβατζάκης δικηγορική εταιρεία¨ η οποία με μεθοδική εργασία και στήριξη από την Οικονομική μας Υπηρεσία σε ότι έγγραφο αναζήτησε κατάφερε και απέδειξε την ευθύνη της τράπεζας.
Η ευθύνη που έχουμε ως αιρετοί, να λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα και να διενεργούμε όλους τους ελέγχους για την διασφάλιση της περιουσίας του δήμου, δεν απαλλάσσει κανέναν τρίτο από τις δικές του ευθύνες για τα διαθέσιμα που του εμπιστευόμαστε.

Είναι βέβαιο ότι στηρίξαμε με πάθος την δικηγορική εταιρεία σε ότι χρειάστηκε και προσδοκούσαμε το καλύτερο αποτέλεσμα για το δήμο που υπηρετούμε χωρίς ποτέ να σκεφθούμε πολιτικά κέρδη ή ζημίες. Δεν το κάναμε ποτέ, δεν το κάναμε και τώρα.

Να ευχαριστήσω δημόσια την δικηγορική εταιρεία ¨Χαλβατζάκης και Χαλβατζάκης¨ για την επιτυχία τους και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στις δίκες που θα ακολουθήσουν, για τις οποίες είμαι σίγουρος πως θα στεφθούν με την ίδια επιτυχία”.

Αφήστε μια απάντηση