“Διαπίστωση” Τζέκου: “Στον Δήμο Θερμαϊκού οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν όσμωση μεταξύ τους”-Δηλαδή;

“Διαπίστωση” Τζέκου: “Στον Δήμο Θερμαϊκού οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν όσμωση μεταξύ τους”-Δηλαδή;

Ανακοίνωση από την οποία προκύπτουν ερωτηματικά, εξέδωσε αργά χθες το βράδυ ο Θόδωρος Τζέκος.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Συμμετέχω Θερμαϊκός”, αναφέρει πως “αν και έχουν περάσει 12 χρόνια από την συνένωση του Καλλικράτη, οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν αναπτύξει σε ικανοποιητικό βαθμό την επιθυμητή όσμωση μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μην έχει εμπεδωθεί πλήρως στους δημότες η αίσθηση ότι αποτελούμε ένα δήμο με κοινά συμφέροντα”.

Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο “πάτημα” το οποίο δίνει ο κ. Τζέκος (ηθελημένα ή άθελα δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε) σε όλους εκείνους τους λίγους φανατικούς (κυρίως στην Επανομή) οι οποίοι υποστηρίζουν πως ο Δήμος μας δεν έχει συνοχή και πως θα ήταν καλύτερο να “σπάσει” στα δύο. Οτι ακριβώς συμβαίνει, δηλαδή, εδώ και χρόνια, στην περιοχή του Σοχού, ο οποίος επιθυμεί την απόσχισή του από τον Δήμο Λαγκαδά.

Ποιος άραγε είναι ο λόγος για τέτοιου είδους αναφορές;

Ο Θόδωρος Τζέκος, υπογραμμίζει πως “Για τον συνδυασμό μας, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, αποτελεί βασική προτεραιότητα η κοινωνική συνοχή των κατοίκων και η καλλιέργεια του αισθήματος ότι ανήκουμε σε ένα δήμο με ίσες ευκαιρίες για όλους τους δημότες από την μία άκρη της επικράτειας μέχρι την άλλη”, όμως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως με αυτές τις αναφορές, μάλλον το αντίθετο επιτυγχάνει.

Το τελευταίο που χρειάζεται αυτή την ώρα ο Δήμος Θερμαϊκού είναι η διχόνοια, η εσωστρέφεια και η αντιπαράθεση μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων.

Οχι τίποτ΄ άλλο, αλλά με όλον αυτόν τον πρόλογο, χάνεται και η ουσία της ανακοίνωσης, η πολύ ωραία ιδέα της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας…

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Ο δήμος Θερμαϊκού περιλαμβάνει 8 κοινότητες οι οποίες εκτείνονται σε μια έκταση 150 χιλ στρεμμάτων. Είναι αλήθεια ότι, αν και έχουν περάσει 12 χρόνια από την συνένωση του Καλλικράτη, οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν αναπτύξει σε ικανοποιητικό βαθμό την επιθυμητή όσμωση μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μην έχει εμπεδωθεί πλήρως στους δημότες η αίσθηση ότι αποτελούμε ένα δήμο με κοινά συμφέροντα.

Το κακό οδικό δίκτυο και η κακή κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή σύνδεση δεν βοηθούν ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις κοινωνικής συνοχής μεταξύ των κατοίκων του δήμου μας. Για τον συνδυασμό μας, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, αποτελεί βασική προτεραιότητα η κοινωνική συνοχή των κατοίκων και η καλλιέργεια του αισθήματος ότι ανήκουμε σε ένα δήμο με ίσες ευκαιρίες για όλους τους δημότες από την μία άκρη της επικράτειας μέχρι την άλλη.

Η Περαία, ως πρωτεύουσα του δήμου, συγκεντρώνει την πλειοψηφία των υπηρεσιών προς τους πολίτες (τράπεζες, δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες κλπ). Από την άλλη όμως οι υπόλοιπες κοινότητες προσφέρουν πλήθος δραστηριοτήτων που μπορούν να προσελκύσουν τους κατοίκους του κέντρου του δήμου (λιμάνι, παραλίες, φύση, ψυχαγωγία, αθλητισμός κλπ).

Πρέπει λοιπόν να αποτελεί προτεραιότητα για το δήμο μας η δημιουργία μια αποτελεσματικής ενδοδημοτικής συγκοινωνίας. Πολλοί δήμοι το έχουν πετύχει με σημαντικότατα αποτελέσματα. Δύο – τρία minibus, μικρά λεωφορεία, πρέπει να διατρέχουν καθημερινά, σε συγκεκριμένα δρομολόγια όλες τις κοινότητες του δήμου μας. Ώστε να μπορεί ο συνταξιούχος του Μεσημερίου και του Αγγελοχωρίου να πάει στην τράπεζα στην Περαία ή στην εκκλησία της Μηχανιώνας και να μην εξαρτάται από τρίτους. Να μπορούν οι νέοι της Περαίας να πάνε για ένα μπάνιο στην παραλία του Ποταμού. Τα παραδείγματα είναι τυχαία αλλά ενδεικτικά της χρησιμότητας αυτού του έργου, σε συνδυασμό με την βελτίωση της οδικής σύνδεσης μεταξύ των κοινοτήτων.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή ουδέποτε εξέφρασε σχετική βούληση για ένα τέτοιο έργο, το οποίο ούτε δύσκολο είναι τεχνικά, ούτε ιδιαίτερα δαπανηρό, αν συνδυαστεί ενδεχομένως και με ένα χαμηλό κόμιστρο. Ελπίζουμε η πρότασή μας αυτή να βρει ανοιχτά αυτιά. Οι δημότες μας ωστόσο πρέπει να γνωρίζουν ότι για τον συνδυασμό μας ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ αποτελεί υποχρεωτική προτεραιότητα!”

Αφήστε μια απάντηση