Διακοπές με τους τετράποδους φίλους μας – Τι πρέπει να προσέξουμε (BINTEO)

Διακοπές με τους τετράποδους φίλους μας – Τι πρέπει να προσέξουμε (BINTEO)

Η κτηνίατρος Αντιγόνη Γιαννακάκου μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την φροντίδα των «τριχωτών» – και όχι – φίλων μας, αλλά και έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τις διακοπές.

Kάποιοι πιστεύουν ότι τα ταξίδια με σκύλο μπορεί να είναι αγχωτικά, αλλά ένας ψύχραιμος και καλά προετοιμασμένος ιδιοκτήτης συνήθως έχει ένα ήρεμο κατοικίδιο, που θα του επιτρέπει να απολαύσουν τις διακοπές μαζί.

Είναι η περίοδος που πολλοί «σκυλογονείς», προετοιμάζονται για τις διακοπές και αναρωτιούνται αν θα πάρουν μαζί τον τετράποδο φίλο τους ή όχι.

Αν έχουν αποφασίσει ότι δεν θα τον πάρουν, είναι απαραίτητο να έχουν φροντίσει για τη διαμονή του σε κάποια πανσιόν σκύλων ή σε κάποιο φιλικό/ συγγενικό πρόσωπο.

Υπάρχουν ακόμα όμως κάποιοι που αμφιταλαντεύονται, ή θέλουν να τον πάρουν παρέα αλλά φοβούνται ότι θα δυσκολευτούν.

Η κτηνίατρος Αντιγόνη Γιαννακάκου μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την φροντίδα των «τριχωτών» φίλων μας, αλλά και έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τις διακοπές.

«Μπορούμε να πάρουμε το κατοικίδιο μας στις διακοπές και να είμαστε προετοιμασμένοι γι΄αυτό. Αλλιώς αν αφήσουμε το κατοικίδιό μας εδώ, αν το κατάλυμα που πάμε δεν μας επιτρέπει να έχουμε μαζί μας κατοικίδιο, ή το ζώο δεν μπορεί να ταξιδέψει, να έχουμε φροντίσει να μένει σε ειδικό χώρο στο μέρος που κατοικούμε. Είτε στο σπίτι μας αν αυτό είναι εφικτό και να πηγαίνει κάποιος να το φροντίζει. Σε ό,τι αφορά σε αυτούς που θα ταξιδέψουν, καλό θα είναι να έχουν ενημερωθεί από τον κτηνίατρο τους πώς μπορεί να γίνει αυτό, γιατί υπάρχει διαδικασία, να έχουν μαζί βιβλιάρια και να είναι απόλυτα καλυμμένοι. Και σίγουρα να ενημερωθούν από τον κτηνίατρο για τις ανάγκες που θα προκύψουν, αν προκύψουν στο μέρος ο που θα πάνε, αν υπάρχει κτηνίατρος στο μέρος που θα πάνε ή να έχουν μαζί τους κάτι σαν πρώτες βοήθειες να προσφέρουν κάτι αν χρειαστεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Άρα:

Βιβλιάριο

Καλυμμένο το ζώο από τα εμβόλιά του και τα αντιπαρασιτικά του

Ενημέρωση από τον κτηνίατρο τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε αν χρειαστούμε κάτι