Δημοτικό Συμβούλιο: Παραλιακό Μέτωπο εώς… την Αγία Τριάδα!-Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη έξω από την Περαία

Δημοτικό Συμβούλιο: Παραλιακό Μέτωπο εώς… την Αγία Τριάδα!-Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη έξω από την Περαία

Παρουσία του αντιπεριφερειάρχη, Πάρη Μπίλια, πραγματοποιήθηκε το σημερινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού. Ο κ. Μπίλιας, αναφέρθηκε στο Παραλιακό Μέτωπο, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα αυτού του έργου, το οποίο ονομάζεται “Απο το Καλοχώρι εώς το Αγγελοχώρι”, όμως απ΄ αυτά που είπε, βγήκε η είδηση πως το Αγγελοχώρι δεν υπάρχει πουθενά, διότι πολύ απλά το έργο θα σταματά στην Αγία Τριάδα!

Υπήρξε άμεση αντίδραση της αντιπολίτευσης με τον Γιάννη Μαυρομάτη να καυτηριάζει τον αποκλεισμό του Αγγελοχωρίου.

Στη συνεδρίαση παρενέβη, μέσω skype ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έκανε αναφορά στο έργο και τα οφέλη που θα έχει ο Δήμος Θερμαϊκού από την ολοκλήρωσή του.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η απόφαση για μεταφορά της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, στην περιοχή των Τσαϊρίων, λίγο έξω από την Περαία, δηλαδή, σε μια περιοχή όμως που ανήκει στον Δήμο Θέρμης. Η ουσία είναι πως ο μόνος Δήμος που επηρεάζεται είναι αυτός του Θερμαϊκού, αναλαμβάνοντας μια υποχρέωση που ούτε του αρμόζει, αλλά ούτε και του αξίζει. Η εξέλιξη καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις Μαυρομάτη, Χατζηβαλάση και Τζέκου.

Σε άλλο θέμα ψηφίστηκε, σχεδόν παμψηφεί (διαφώνησε μόνο η κ. Μώραλη από το ΚΚΕ) η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το THESS INTEC το οποίο προχωρά σε πολύ καλό ρυθμό. Μάλιστα στην συνεδρίαση μίλησε (μέσω skype) και ο πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου, Νίκος Ευθυμιάδης.

Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα των Γαλάζιων Σημαιών οι οποίες, ενόψει καλοκαιριού, θα περιλαμβάνουν 6 παραλίες του Δήμου, με αυτή του Αγγελοχωρίου να μένει έξω.

Αφήστε μια απάντηση