Δημοτικό Συμβούλιο: Πέρασε η “ρύθμιση” Τσαμασλή για τα νεογέννητα, παρ΄ ότι θα απορριφθεί!

Δημοτικό Συμβούλιο: Πέρασε η “ρύθμιση” Τσαμασλή για τα νεογέννητα, παρ΄ ότι θα απορριφθεί!

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού το οποίο διήρκησε σχεδόν πέντε ώρες και έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης. Τα κυριότερα θέματα είχαν να κάνουν με την μείωση των δημοτικών τελών και την ιδέα του Γιώργου Τσαμασλή για μηδενικά τέλη στα νέα ζευγάρια που αποκοτούν παιδιά, για διάστημα τριών ετών!

Το πρώτο θέμα πέρασε με τελική μείωση +3,8% (η αντιπολίτευση πρότεινε 12,5%) ποσοστό που απέχει πάρα πολύ από την αρχική δέσμευση του κ. Τσαμασλή για άμεση μείωση 24% από την εκλογή της. Ηδη έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε και η μείωση των δημοτικών τελών παραμένει καθηλωμένη.

Το θέμα όμως που παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον αφορά τα νεογέννητα για μηδενικά τέλη, για 3 χρόνια. Παρ΄ ότι πρόκειται για μια υπόθεση που δεν εδράζεται πουθενά και είναι βέβαιο πως θα εκπέσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εντούτοις ψηφίστηκε από τις παρατάξεις Τσαμασλή, Καπλάνη, αλλά και του Θόδωρου Τζέκου ο οποίος όπως δήλωσε γνωρίζει πως είναι παράνομη, αλλά την ψήφισε!!!

Καταψήφισαν οι παρατάξεις Μαυρομάτη, Χατζηβαλάση, Μώραλη.

Υπήρξαν όπως πάντα αντεγκλήσεις και αντικρουόμενες απόψεις τις οποίες ουδέποτε θα μπορέσει να μάθει ο κόσμος, καθώς σε αντίθεση με όλους τους πολιτισμένους Δήμους της χώρας, οι συνεδριάσεις στον Δήμο Θερμαϊκού παραμένουν κλειστές, όπως συμβαίνει στη Βόρεια Κορέα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αφήστε μια απάντηση