Δημοτικό Συμβούλιο με διαφωνίες και ερωτήματα για το νέο κλειστό της Επανομής

Δημοτικό Συμβούλιο με διαφωνίες και ερωτήματα για το νέο κλειστό της Επανομής

Παρ΄ ότι ξεκίνησε… χαλαρά και ομόφωνα το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο , στο τελευταίο θέμα υπήρξε διαφωνία που αφορούσε το υπό ανέγερση νέο κλειστό γυμναστήριο ενόργανης γυμναστικής της Επανομής.

Ο λόγος ήταν η εισχώρηση του Δήμου μας στην ΜΑΘ (Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης με κύριο μέτοχο τον Δήμο Θεσσαλονίκης) με ένα ποσό της τάξεως των 150 χιλιάδων ευρώ (υπάρχει ήδη κονδύλι 630.000 ευρώ), προκειμένου να “προλάβουμε τις ημερομηνίες και να μη χάσουμε το έργο”, όπως τόνισε ο δήμαρχος, Θόδωρος Τζέκος, προσθέτοντας: “Είναι η τελευταία μας επιλογή”.

Υπήρξε έντονη αντίδραση τόσο από τον Κώστα Κούτουκα (αναπλήρωνε τον Γιώργο Τσαμασλή που απουσίαζε), όσο και από την Παρθένα Πασχαλίδου, με κύριο αντικείμενο το υψηλό τίμημα και την όλη διαδικασία μέσω της ΜΑΘ.

“Ποιος ο λόγος να γίνουμε μέτοχοι σε ακόμη μία Αναπτυξιακή, ενώ είμαστε ήδη στην ΑΝΕΘ;”, αναρωτήθηκε η επικεφαλής των “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”.

Το νέο υπό ανέγερση κλειστό γυμναστήριο έχει καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης την 31/12/24. Εάν μέχρι τότε δεν έχει γίνει κάτι θα απενταχθεί. Σύμφωνα με την πρόβλεψη, μέσω της ΜΑΘ, θα αναγερθεί ένα γυμναστήριο, όχι “φούσκα”, αλλά τύπου “Σκιάθου” όπως διευκρίνησε ο κ. Τζέκος ο οποίος είπε πως εάν και εφόσον υλοποιηθεί θα πρόκειται για ένα θαυμάσιο έργο για τους δημότες της Επανομής.

Πάντως λόγω κόστους και άλλων παραγόντων η πρόταση πέρασε μεν, αλλά καταψηφίστηκε από τις δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης.