Δημοπρατείται η αναβάθμιση του οδικού δικτύου από το αεροδρόμιο εώς την είσοδο της Περαίας
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει κινήσει τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση της αναβάθμισης του οδικού δικτύου Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας, από τη διασταύρωση του Αεροδρομίου «Μακεδονία» έως την είσοδο της Περαίας, για την οποία έχουν ήδη διασφαλιστεί όλες οι αναγκαίες εγκρίσεις, ώστε ο σχετικός διαγωνισμός να βγει στον αέρα το επόμενο διάστημα.
Το έργο περιλαμβάνει τεχνικές επεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 4.950.000 ευρώ για την αποκατάσταση καθιζήσεων και διαβρώσεων του ασφαλτοτάπητα, ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις, αντικατάσταση πινακίδων σήμανσης, τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας, συντήρηση δύο μεταλλικών πεζογεφυρών πριν από την είσοδο στον οικισμό της Περαίας, στο ύψος του ΙΕΚ Θέρμης και κατασκευή φρεατίων και αγωγών συλλογής ομβρίων υδάτων στον κόμβο Πλαγιαρίου και στο ύψος του φυτωρίου Αλεξάκη, όπου το οδόστρωμα πλημμυρίζει σε ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ο διαγωνισμός και η κατασκευή
Σύμφωνα με την προκήρυξη, η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 8 Ιουλίου, με τον δήμαρχο να εκτιμά ότι οι εργασίες μπορεί να ξεκινήσουν μέχρι τις αρχές του 2027. Το έργο έχει συμβατική διάρκεια εκτέλεσης 730 ημερολογιακές ημέρες (περίπου 24 μήνες) και ο σχεδιασμός κατασκευής προβλέπει ότι οι επεμβάσεις θα υλοποιηθούν κατά προτεραιότητα σε τμήματα με σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, βάσει της υφιστάμενης κατάστασης του οδοστρώματος και κατόπιν τεχνικής αξιολόγησης της αρμόδιας υπηρεσίας.
Δεδομένου ότι οι δρόμοι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εκτροπές είναι στενοί και περιορισμένης ικανότητας, θα εφαρμοστεί ειδική εργοταξιακή σήμανση για κάθε κόμβο ξεχωριστά, ώστε οι εργασίες να εκτελούνται με τμηματικό τρόπο και η κυκλοφορία να διατηρείται, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, στο κύριο οδικό δίκτυο.
Πηγή:voria.gr











