Δεύτερο “χτύπημα” Χατζηβαλάση: ” Εσείς κ δήμαρχε, πότε δουλέψατε και τι δουλειά κάνατε;”

Δεύτερο “χτύπημα” Χατζηβαλάση: ” Εσείς κ δήμαρχε, πότε δουλέψατε και τι δουλειά κάνατε;”

Δεύτερο σημερινό “χτύπημα” από τον Γιώργο Χατζηβαλάση. Μετά το σχόλιο για το χάλι των δρόμων, έρχεται και προσωπική ερώτηση για το πότε δούλεψε και τι δουλειά κάνει ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής. Ολ΄ αυτά στην κατάληξη μιας μακροσκελούς ανάρτησης για τις παρελάσεις.

Αναλυτικά ολα όσα έγραψε ο επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών”:

“Μήπως θα πρέπει να αποβάλλουμε τον επαρχιωτισμό μας και να πιστέψουμε ότι είμαστε πια ένας σημαντικός Δήμος;

Τώρα που τελείωσαν τα ταρατατζούμ και έσβησαν τα φώτα των προβολέων, μας δίνετε η ευκαιρία να επανεκτιμήσουμε την ορθότητα κάποιων επιλογών και να αναστοχαστούμε τι πραγματικά είμαστε… Στην μακρινή Ελλάδα των δεκαετιών του ‘50 και του ‘60 οι παρελάσεις γινόντουσαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού -τον μόνο ασφαλτοστρωμένο- που περνούσε μέσα από το χωριό και οδηγούσε στο επόμενο. Εκεί γινόταν και η βόλτα (νυφοπάζαρο) κάθε Κυριακή απόγευμα.

Τα έζησε κι αυτά η Περαία πριν 60 χρόνια. Σήμερα όμως, γιατί εξακολουθούμε να κάνουμε την παρέλαση στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας, αποκόπτοντας τη συγκοινωνία, διατηρώντας τον επαρχιωτισμό μας; Αυτό το κάναμε όταν η Περαία ήταν ένα χωριό και ο μόνος ασφαλτοστρωμένος δρόμος ήταν ο δρόμος που συνέδεε την Θεσσαλονίκη με τη Μηχανιώνα. Σήμερα υπάρχουν δρόμοι, όπως η Ανθέων, ιδιαίτερα δε το τμήμα της από την Φιλίππου μέχρι την Αμπελοκήπων, κοντά στην κεντρική εκκλησία και τα σχολεία, όπου θα μπορούσαν να γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις, μέσα στον οικιστικό ιστό και όχι σε έναν επαρχιακό δρόμο, στο σημείο μάλιστα που χαρακτηρίζεται από την εμπορική του κυρίως δραστηριότητα.

Δεν αντιλαμβάνονται οι διοικούντες ότι τέτοιου είδους επιλογές, όχι μόνο δεν τιμούν αλλά απεναντίας, απαξιώνουν τον συμβολισμό αυτών των εκδηλώσεων;

Όταν τα λέμε αυτά, χαρακτηριζόμαστε από τον δήμαρχο «αγενείς» και «άπειροι». Ευτυχώς που με έστειλε ο πατέρας μου να δουλέψω από 18 χρόνων κι εξακολουθώ στα 65 μου να αποκτώ εμπειρίες δουλεύοντας! Αλήθεια, εσείς κ δήμαρχε, πως συσσωρεύσατε την εμπειρία σας; Πότε δουλέψατε και τι δουλειά κάνατε;”

Αφήστε μια απάντηση